Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΛ. ΚΛΗΡΙΔΗΣ
Ετοιμος να αναβάλει επ' αόριστον την εγκατάσταση των S - 300

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι θα καλούσε αργά χτες το βράδυ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Ραούφ Ντενκτάς να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού, βασισμένη στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ομιλία του στην Εθνική Επιτροπή για την Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να αναβάλει επ' αόριστον την έλευση των ρωσικών πυραύλων S - 300, σε περίπτωση που είτε αρχίσουν συνομιλίες επί της ουσίας του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, είτε βάσει εκείνης της παραγράφου του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία αναφέρεται στη μείωση των δυνάμεων και των εξοπλισμών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Δημοκρατίας να ενισχύει τους εξοπλισμούς της, τονίζοντας ότι όσο ο τουρκικός στρατός κατοχής παραμένει στην Κύπρο, η Δημοκρατία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται με όποια όπλα κρίνει απαραίτητα, χωρίς να υποκύπτει στις τουρκικές απειλές.

Επίσης υποστήριξε πλήρως τις επαφές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ιδίως της νεολαίας, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη επαφών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ