Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Πολιτική η αντιπαράθεση

Αποσπάσματα από συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Η αντιπαράθεση είναι πολιτική. Δεν αφορά στενά τα πρόσωπα. Την επισήμανση αυτή έκανε μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής.

Ερωτώμενος αν φοβάται ως αντίπαλο τον νυν δήμαρχο, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" απάντησε: "Δε βλέπω έτσι τους συνυποψηφίους. Η αντιπαράθεσή μας είναι σε πολιτικό επίπεδο. Υπάρχει μια κυρίαρχη πολιτική αντίληψη στον τόπο, την οποία εκφράζει ο κ. Αβραμόπουλος. Δεν είναι θέμα, λοιπόν, προσωπικής αντιπαλότητας με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά με την πολιτική που εκφράζει".

Σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε την Μαρία Δαμανάκη, ο Λεων. Αυδής ξεκαθάρισε ότι η υποψηφιότητά της "εξ αντικειμένου εκφράζει την ίδια πολιτική με τον κ. Αβραμόπουλο, διότι είναι ίδιες οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του Συνασπισμού. Δεν ξέρω πώς τα βρήκαν - πρόσθεσε - αλλά αυτό που λένε περί "κεντροαριστεράς" είναι τελικώς ένα κανάλι για να περνάει πιο εύκολα η κυρίαρχη πολιτική του μονόδρομου για την ΟΝΕ, για να υποβαθμίζεται η πολιτιστική, οικονομική ζωή".

Για τον επίσης συνυποψήφιό του Δ. Μπέη, ο Λεων. Αυδής επισήμανε: "Ο κ. Μπέης δεν έχει διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική σε τίποτα. Δεν έχει πει τίποτα διαφορετικό από την κ. Δαμανάκη. Στο μόνο θέμα που είδα να διαφοροποιείται είναι στο κατά πόσο τιμάται σωστά η μνήμη του Α. Παπανδρέου".

Σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών και την παρατήρηση της εφημερίδας πως "ορισμένοι σας καταλογίζουν, κ. Αυδή - όχι σε προσωπικό επίπεδο - ότι το ψηφοδέλτιό σας περιορίζεται στο ΚΚΕ και στον κ. Γιάννη Μπανιά, που συνεργάζεται μαζί σας, ότι δηλαδή δεν κάνετε ανοίγματα", ο Λεων. Αυδής έδωσε την απάντηση: "Θα έλεγα ότι πολλά μεταξύ κύλικος πέλει και χείλεος άκρου. Δηλαδή, από την ώρα που σηκώνεις το ποτήρι μέχρι να πιεις μπορεί να συμβούν πολλά. Περιμένετε να ανακοινωθούν τα ονόματα και θα καταλάβετε ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ρωτάτε. Θα υπάρξουν ευρύτατες συμμετοχές. Και δεν έχει σημασία για το πόσα κόμματα στηρίζουν. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε - και αυτό έχει σημασία - κάτι περισσότερο και πλατύτερο, κάτι πέραν των κομμάτων που μας υποστηρίζουν".

Ρωτήθηκε, τέλος, ο Λεων. Αυδής τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. "Ουσιαστικά - είπε - δε θα σας απαντήσω. Γιατί, βάζοντας μια τέτοια ερώτηση, λέτε ότι εμείς είμαστε οι κομπάρσοι. Δεν είναι διπολική η αντιπαράθεση. Εμείς πρόσφατα ανακοινώσαμε τις προγραμματικές μας αρχές. Πρέπει να δούμε πώς θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, όταν μάλιστα δεν έχουμε την εύνοια των μεγάλων μέσων ενημέρωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ