Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολεία και εκπαιδευτικοί στην υπηρεσία της αγοράς

Με παραπλανητικά και μεγάλα λόγια, αλλά και έντονους ρυθμούς εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας τις διαδικασίες προώθησης της αυτοτέλειας και της λειτουργίας ακόμα και των σχολείων σύμφωνα με τους βάρβαρους νόμους της αγοράς. Προχωρά στη δημιουργία ενός πρώτου πυρήνα στελεχών της εκπαίδευσης (επιμορφωτές), που θα αναλάβουν την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση και την ιδιωτικοποίησή της.

Χτες, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα "Επιμόρφωση εκπαιδευτικών - Σχολή Επιμόρφωσης", ο υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, που θα είναι ταχύρυθμα ή μεσοπρόθεσμα αλλά και στην ίδρυση Σχολής Διαρκούς Επιμόρφωσης, στην κατεύθυνση της καλύτερης υλοποίησης της επιχείρησης διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο, ενώ το ίδιο διάστημα θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ