Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΜΕ ΤΗ"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Κοντά στο λαό, δίπλα στους αγώνες του

- Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων συζητήθηκε ο φετινός απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής. Ποια είναι η δική σας άποψη;

- Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής κινείται στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής της. Πολιτική φορομπηχτική, αντιαναπτυξιακή, συντηρητική, διαχειριστική. Προσαρμοσμένη στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η πολιτική αυτή καταδεικνύει την έλλειψη διεκδικήσεων για την επίλυση βασικών αναγκών και προβλημάτων του δήμου και τη στήριξη των εσόδων του, στην αφαίμαξη των δημοτών με την επιβολή πολλαπλών φόρων και τελών, στην καταχρέωση του δήμου και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε φιέστες, δημόσιες σχέσεις και τον "εξευρωπαϊσμό" του δήμου.

Καταδεικνύει τη μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, την αδιαφάνεια στη λειτουργία του. Καμιά αναφορά δε γίνεται στα άλυτα προβλήματά του, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η συγκοινωνία, οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι, όπως το στρατιωτικό εργοστάσιο "301" και το κτήμα Σερπιέρη.

Την ίδια στιγμή δεν κάνει κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι δημότες, όπως η ανεργία, η λαίλαπα που σαρώνει τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την κατεδάφιση κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια κ.ά. Ο δήμαρχος αποδέχτηκε και εφάρμοσε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τα άλλα "προγράμματα" ανταποδοτικού χαρακτήρα και αποδέχτηκε τη μεταφορά στο δήμο αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών αποκλειστικής ευθύνης του κράτους, που ήδη παρέχονται στους δημότες με ανταποδοτικότητα.

- Ποια είναι η στάση της "Δημοτικής Αναγέννησης" απέναντι σε όλα αυτά;

- Εμείς, σαν παράταξη, καταψηφίσαμε τον απολογισμό, καθώς η δική μας αντίληψη για το δήμο είναι εντελώς διαφορετική. Εμείς πιστεύουμε ότι στις σημερινές συνθήκες μια δημοτική αρχή έχει, βέβαια, υποχρέωση να παλέψει και να δώσει λύσεις στα τοπικά προβλήματα, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ομως στις προτεραιότητές της πρέπει να βάλει και τα μεγάλα προβλήματα του λαού, να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση και διατήρηση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων τους, να συμπαραταχτεί ενεργά στους αγώνες τους, να ορθώσει μέτωπο μαζί τους, κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και στις πολιτικές που τα στηρίζουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι η ακολουθούμενη σήμερα πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ρόλος του φορομπήχτη και του επιχειρηματία, ο ρόλος του διοικητικού υπαλλήλου - εκτελεστικού οργάνου άνωθεν εντολών αποτελεί προσβολή για τους αιρετούς.

- Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σαν παράταξη στους δημότες;

- Καλούμε τους δημότες της πόλης μας να αγωνιστούν μαζί μας, ώστε να αποκτήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξανά την αξιοπιστία που είχε απέναντι στους δημότες, για να επανακτήσει τον αγωνιστικό, διεκδικητικό και κοινωνικό της ρόλο. Για μια Αυτοδιοίκηση μαχητική κοντά στο λαό, δίπλα στους αγώνες του. Σ' αυτά τα ζητήματα επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε την ενεργοποίησή τους. Θεωρούμε ότι οι δημότες πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες του δήμου, στον προγραμματισμό, στον έλεγχο κατά την πορεία υλοποίησής του και φυσικά στα αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι μια δημοτική αρχή μπορεί να πετύχει στο έργο της μόνο όταν στηρίζεται και ελέγχεται από το λαό.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ