Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Να οι εμπρηστικοί δαυλοί

"Τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για τα δάση είναι οι εμπρηστικοί δαυλοί". Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης", Κυρ. Κανελλόπουλος,κάλεσε το λαό της πόλης, στη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσε η παράταξη, ν' αντισταθεί και να απαιτήσει να κηρυχτεί όλη η καμένη έκταση στον Υμηττό, αναδασωτέα. "Ευθύνες, όμως τόνισε, έχει και η δημοτική αρχή που ξόδεψε 250 εκατ. για να βάλει κάγκελα στην πόλη, αλλά δεν πήρε μέτρα να προστατέψει το δάσος. Εχει επίσης ευθύνη γιατί σκύβει το κεφάλι στην κυβέρνηση και δεν προσπάθησε να ενώσει τον κόσμο σε ένα κοινό μέτωπο για τον Υμηττό. Ο λαός όμως έχει δύναμη και πρέπει να βγει από τα σπίτια και να επιβάλλει με αγώνα τη θέλησή του στην κυβέρνηση".

Την αναγκαιότητα της σύστασης ενιαίου φορέα δασοπροστασίας επισήμανε στην ομιλία της η εκπρόσωπος της ΝΑΣ Αθήνας, Φρόσω Κορτζίδου,απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στο λαό της Ηλιούπολης να τιμωρήσει αυτή την πολιτική και να αλλάξει το σκηνικό στις εκλογές του Οκτώβρη. "Στείλτε το μήνυμά σας, τόνισε χαρακτηριστικά, μήνυμα καταδίκης για την καταστροφή των δασών. Απαιτείστε να σταματήσει πια η κοροϊδία. Να διατεθούν κονδύλια για τα δάση. Καταργείστε την πολιτική της ελεύθερης αγοράς πριν αυτή καταργήσει τα δάση και πριν μετατρέψει τον αέρα του πεύκου σε είδος εμπορεύσιμο".

Το νομοσχέδιο του Τζουμάκα, επισήμανε η Φρ. Κορτζίδου, στην ουσία εξυπηρετεί όλο εκείνο το κύκλωμα των μεγαλοεργολάβων, των διάφορων επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν επενδυτικά σχέδια για περιοχές ολόκληρες και θέλουν να καταργηθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί και φραγμοί στην ιδιωτική κερδοσκοπία που υπάρχουν με τη δασική νομοθεσία. Μέχρι σήμερα το κύκλωμα αυτό κινιόταν στο ημίφως αλλά, τώρα, θέλει να νομιμοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ