Τετάρτη 29 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλος εμπρηστής η κυβέρνηση και η πολιτική της

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα στη διάρκεια της περιοδείας

"Το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε εδώ ήταν η αγανάκτηση των κατοίκων, γιατί αισθάνονται πραγματικά μόνοι και αβοήθητοι, παρά το γεγονός ότι κάποιες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπάρχουν, αλλά η έλλειψη συντονισμού είναι το πρώτο και βασικό ζήτημα για την αποτελεσματικότητα. Δεύτερο, είμαι εξαιρετικά αγανακτισμένη, γιατί βλέπω ότι θα αντιμετωπίσουν το φάσμα, θα έλεγα, της φτώχειας, εκείνοι που ζουν από το πεύκο και το ρετσίνι του. Επομένως, πέρα από την άμεση ανάγκη να σβηστούν οι πυρκαγιές, άρα να εξαντληθεί στο μάξιμουμ ο καλύτερος συντονισμός των μέσων που υπάρχουν, χρειάζεται και να παλέψουμε τώρα που το πράγμα είναι ζεστό και καίει κυριολεκτικά, γιατί τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα αύριο και του χρόνου.

Εμείς είπαμε στους κατοίκους της Περαχώρας να κάνουν οποιαδήποτε προσπάθεια να σβηστούν οι εστίες, αλλά χρειάζεται κυριολεκτικά να κινητοποιηθούν και οι κάτοικοι της Περαχώρας και όλης της Κορινθίας, να προσθέσω και όλης της Ελλάδας, ούτως ώστε τώρα και άμεσα η Βουλή να εγκαταλείψει τις θερινές διακοπές και να αποφασίσει σε Ολομέλεια. Να ανακαλέσει το νόμο εκείνο που κυριολεκτικά αποδιάρθρωσε τη δασοπυρόσβεση και όπλισε το χέρι ορισμένων να καίνε με πρόσθετα όπλα και να μπορεί να ολοκληρώνεται το έργο από την έλλειψη συντονισμού εξαιτίας της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Πυροσβεστική από τη Δασική Υπηρεσία.

Να ξεσηκωθεί ο λαός να μην ψηφιστεί στη Βουλή ο νόμος Τζουμάκα, ο οποίος οδηγεί στον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων. Αν περάσει αυτός ο νόμος σημαίνει ότι θα καεί ό,τι απέμεινε και στο Νομό Κορινθίας και σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα. Τώρα χρειάζεται παρέμβαση.

Τέλος, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και εμείς θα την εξειδικεύσουμε κατά περιοχή για τις αποζημιώσεις και τη στήριξη μικροκαλλιεργητών, μικροπαραγωγών, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Και όταν λέμε στήριξη δεν εννοούμε να τους στείλουν στις τράπεζες να τους δανείζουν τοκογλυφικά, αλλά να τους στηρίξουν κυριολεκτικά. Και το οφείλει η κυβέρνηση, διότι η ίδια με την πολιτική της έγινε ο μεγάλος εμπρηστής. Το κύριο, λοιπόν, είναι να παλέψουμε κατά ενός νόμου και ενός νομοσχεδίου.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές. Πρέπει να προληφθούν από δω και μπρος. Οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν τέτοιες και τόσες καταγγελίες, που νομίζω ότι καλά θα κάνει ο κ. Σημίτης να τις μελετήσει και να πάψει να χαμογελά με ικανοποίηση ότι όλα βαίνουν καλώς στην Ελλάδα και τα πάντα πάνε ρολόι".

  • Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Περαχώρα και στην Αιγιαλεία, που καίγονται από τις πυρκαγιές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,δήλωσε:

"Εχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση, εδώ και μέρες, να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα των πυρκαγιών σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση. Είναι απαράδεκτο να μην υλοποιεί η κυβέρνηση το συγκεκριμένο αίτημα του ΚΚΕ και να το παραπέμπει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει αμέσως και η απάντησή της να είναι θετική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ