Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιατί διαμαρτύρονται;

Βιάστηκε, παρεξηγημένη, η κυριακάτικη "Αυγή" να διαμαρτυρηθεί ότι ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,αγνόησε τους ...αγώνες της Μ. Δαμανάκη για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

Αφορμή, η συνέντευξη του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" στο "Ριζοσπάστη" για τους τελευταίους μεγάλους χώρους πράσινου στην πόλη, που διατηρούν κρατικοί φορείς και από κοινού διεκδικούν να... προστατεύσουν τώρα ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και η υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Ο Λεων. Αυδής, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει να επιδείξει καν την ελάχιστη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των κηπαρίων και το κλάδεμα των δέντρων του, υπενθύμιζε την τύχη που είχε το - δημοτικό - Πάρκο Ελευθερίας. Και καλούσε τον Δ. Αβραμόπουλο και την Μ. Δαμανάκη να θυμηθούν και να θυμίσουν στους Αθηναίους τη στάση τους απέναντι στην καταστροφή του από τον Χρ. Λαμπράκη.

Τώρα γιατί διαμαρτύρεται η "Αυγή" αδυνατούμε να το καταλάβουμε. Αφού στο ίδιο το σχόλιό της, μεταξύ άλλων, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η Μ. Δαμανάκη είχε αποδεχτεί τις υπόγειες εγκαταστάσεις του ΟΜΜΑ, ενώ ζητούσε επιπλέον να προωθηθεί στον ίδιο χώρο και ο σχεδιασμός της Οπερας, αλλά... με δημόσιο χαρακτήρα. Ολη η γκρίνια είχε γίνει για κάποιες υπέργειες κατασκευές και πάντως για τα κτίρια. Για την ουσία της δωρεάς δημόσιου χώρου στον μεγαλοεκδότη, δεν υπήρξε και καμιά ιδιαίτερη αντίδραση.

Είναι πάντως κι αυτό μια αρχή. Αν έψαχναν περισσότερο τα χαρτιά τους, ποιος ξέρει τι άλλο θα έβρισκαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ