Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Μόνος ασφαλής δρόμος αυτός του αγώνα

Στην εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προχώρησαν οι κάτοικοι, καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση, όσο και αυτούς που συμβιβάστηκαν με τις κυβερνητικές επιλογές για την καταστροφή της περιοχής

Η λαϊκή αντίσταση είναι πλέον το μόνο όπλο απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για την περιοχή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν την Κυριακή κάτοικοι των Γλυκών Νερών Αττικής, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν με θέμα την κατασκευή της Περιφερειακής Υμηττού και τις επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή.

Μέσα σε κλίμα έντονης δυσαρέσκειας για την αδράνεια που έχει δείξει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, οι κάτοικοι αποφάσισαν να συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή αγώνα και να οργανώσουν την πάλη τους, προκειμένου, όπως δήλωναν, να μην υλοποιηθούν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της κυβερνητικής στάσης είναι το γεγονός ότι, ενώ από την έναρξη κιόλας των εργασιών για την κατασκευή του δρόμου αυτού φαίνεται και το κόψιμο της πόλης στα δύο αλλά και, κυρίως, οι πρώτες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον με την κοπή δέντρων που γίνεται, οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι πολλοί δικαιούχοι αποζημιώσεων θα αποζημιωθούν με τη μέθοδο της "αυτοαποζημίωσης". Τα οικόπεδά τους, δηλαδή, ισχυρίζεται η κυβέρνηση, παρά την περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα υποστούν, θα πάρουν μεγαλύτερη αξία αφού θα περνάει δίπλα τους ο δρόμος και επομένως θα πρέπει να πάρουν πολύ μικρότερη αποζημίωση για όσα απαλλοτριωθούν από αυτή που δικαιούνται! Η κυβέρνηση προσπερνά το γεγονός ότι ο νέος αυτός οδικός άξονας δε θα είναι κόμβος αλλά κλειστής και ταχείας κυκλοφορίας. Δε θα εξυπηρετήσει επομένως τα συμφέροντα των κατοίκων αλλά τα συμφέροντα των εταιριών που θα λυμανθούν τα όποια συμφέροντα από την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων. Αλλωστε, αν η κατασκευή αυτού του δρόμου αναβάθμιζε και εξυπηρετούσε την περιοχή, τότε ποιο λόγο θα είχαν για να αντιδρούν οι κάτοικοι;

Σοβαρά ερωτήματα γέννησε η προτροπή του δημάρχου στους κατοίκους να βρουν συμβιβαστικές λύσεις ή αντιπροτάσεις και να τις παρουσιάσουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με σκοπό να μειώσουν τις επιπτώσεις από την κατασκευή και αυτού του έργου. Διαφορετικά, προσπαθούσε έμμεσα να πείσει τους κατοίκους, το έργο θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί και με ό,τι αυτό σημαίνει για την περιοχή. Κατά τα άλλα, υποστηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και δηλώνει ότι θα είναι παρών σ' αυτές.

Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκε και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής Νίκος Στεφανίδης,ο οποίος και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Γλυκών Νερών", Παν. Δικαίος δήλωσε στο "Ρ" πως "η ευθύνη ανήκει τόσο στη σημερινή δημοτική αρχή της πόλης όσο και στις προηγούμενες οι οποίες κάνανε παζάρια χωρίς να ενημερώνουν τον κόσμο. Τώρα λένε ότι είμαστε στοπαραπέντε και δε γίνεται τίποτα. Η σημερινή κατάσταση είναι απόρροια της πάλης που δεν έγινε και της συμβιβαστικής στάσης που κράτησαν οι δημοτικές αρχές απέναντι στην κατασκευή του αεροδρομίου. Ομως αν ο κόσμος αγωνιστεί τότε και οι συμβάσεις ανατρέπονται και οι υπογραφές ακυρώνονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ