Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαλλάχτηκε η νηπιαγωγός

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο του 4χρονου

Το 11ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε χτες κατά πλειοψηφία τη νηπιαγωγό Σταυρούλα Σκάρα,η οποία είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όσον αφορά την τραγική υπόθεση του τετράχρονου Παναγιώτη Κατσούλη που πνίγηκε από μια ρώγα σταφυλιού στις 24-9-1996. Το περιστατικό είχε συμβεί εντελώς τυχαία σε Κρατικό Παιδικό Σταθμό στην οδό Πατησίων, καθώς τα παιδιά έτρωγαν το απογευματινό τους φρούτο. Αμέσως η διευθύντρια του σταθμού Σταυρούλα Σκάρα προσπάθησε να αφαιρέσει το ξένο σώμα από το λαιμό του παιδιού, που το εμπόδιζε να αναπνεύσει. "Το γύρισα ανάποδα και το χτύπησα στην πλάτη", είπε στην απολογία της. "Ομως, η ρώγα δεν έβγαινε". Ο 4χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΙΚΑ Πατησίων, αλλά η μάχη για τη ζωή του είχε χαθεί.

Καταθέτοντας στη δίκη ο πατέρας του Χαρ. Κατσούλης, μέσα στον πόνο του, έριξε την ευθύνη στη διευθύντρια του σταθμού και στο υπουργείο Υγείας, "που στέλνει τέτοιους ανθρώπους να προσέχουν τα παιδιά". Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν, ωστόσο, ότι η κατηγορουμένη "δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πιο αποτελεσματικό από αυτό που έκανε για να σώσει το παιδί". Αλλοι δύο μάρτυρες, γιατροί του ΙΚΑ Πατησίων, τόνισαν ότι "αν δεν υπήρχαν τα κατάλληλα ιατρικά εργαλεία, δε θα μπορούσε να βγει η ρώγα σταφυλιού, που ήταν σφηνωμένη στο λαιμό του παιδιού".

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της νηπιαγωγού γιατί, όπως σημείωσε, από τη διαδικασία δεν αποδείχτηκε ούτε στο ελάχιστο ότι υπήρξε αμέλεια από την πλευρά της. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα όσο προσεκτικός και αν είναι". Οι δύο από τους τρεις δικαστές συντάχθηκαν με την άποψή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ