Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγώνες συνολικά κατά του νόμου 2525

Συνεδριάζουν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, προκειμένου να διαμορφώσουν εισήγηση για την πορεία του κινήματος των εκπαιδευτικών

Συνεδριάζουν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, προκειμένου να διαμορφώσουν προτάσεις προς τη βάση των εκπαιδευτικών για την πορεία του κλάδου, ενόψει και της διεξαγωγής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών, που θα γίνει στις 12 Ιούνη.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών",συνεπής στη φιλοσοφία της ότι μονόδρομος είναι ο αγώνας, θα προτείνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως έκανε στη διάρκεια της χρονιάς. Κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν όσο το δυνατό γρηγορότερα, με στόχο τη διατήρηση της επετηρίδας και την αποτροπή, του διαγωνισμού, χωρίς να ταυτιστούν μόνο με αυτήν, αλλά ενταγμένες στη γενικότερη στρατηγική κατάργησης του Νόμου 2525/97.

Το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η ΔΕΕ περιλαμβάνει γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 10 Μάη, απεργιακές κινητοποιήσεις με τη μορφή της 48ωρης επαναλαμβανόμενης, ανά βδομάδα, ξεκινώντας από τις 20 - 21 Μάη και μέχρι τη βδομάδα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Παράλληλα, προτείνει απεργία τις μέρες του διαγωνισμού, συγκεντρώσεις των καθηγητών στα εξεταστικά κέντρα από την παραμονή της έναρξης του διαγωνισμού και τις μέρες διεξαγωγής του.

"Για τη ΔΕΕ, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα οι στόχοι πάλης να μην είναι "ακρωτηριασμένοι", αλλά να στηρίζουν τη συνολική αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η όποια δυσκολία στο πρόγραμμα δράσης οφείλεται στην τακτική της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που αρνιόταν πεισματικά να προχωρήσει σε αγώνες που αντιπαρατίθενται με το σύνολο του Νόμου και να πάρουν μέτρα για να ωριμάσουν οι κινητοποιήσεις που έχει μπροστά του ο κλάδος", τόνισε στο "Ρ" ο Σ. Σάββας,εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

"Η ΔΕΕ δεν κάνει προτάσεις καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά και με κριτήρια τα όποια μικροπαραταξιακά - ψηφοθηρικά οφέλη, όπως άλλες δυνάμεις, που όλο το χρόνο αποτελούσαν τροχοπέδη στους αγώνες και τώρα με μόνο κριτήριο το να ψαρέψουν ψήφους από ένα κομμάτι του κλάδου (βλ. αναπληρωτές) πιθανό να προτείνουν αγώνες στους οποίους δεν πιστεύουν, καθώς μέχρι σήμερα κινούνταν σε μια άλλη κατεύθυνση", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ