Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διόδια διά πάσαν νόσον

Κάθε άλλο παρά "κεραυνός εν αιθρία" μπορεί να θεωρηθεί το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξουσία" για την επιβολή διοδίων 500 δρχ. σε όσα ΙΧ μπαίνουν στο κέντρο της πρωτεύουσας! Κι αυτό γιατί παρά τις διαψεύσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, όσο και του υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη, το θέμα μελετάται εδώ και καιρό. Μάλιστα ανακύπτει κάθε φορά που κάποια κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει διάφορα "πακέτα" κατά του νέφους, χωρίς μέχρι τώρα να το έχει τολμήσει ανοιχτά.

Ωστόσο διόδια - και μάλιστα τσουχτερά - μέσα στο Λεκανοπέδιο θα πληρώνουν οι Αθηναίοι, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Λεωφόρου Ελευσίνας - Σταυρού - Σπάτων, η εκμετάλλευση της οποίας έχει ανατεθεί, ως γνωστόν, σε ιδιώτες με τη μέθοδο της "συγχρηματοδότησης"...

Το "κόλπο" μάλιστα της επιβολής διοδίων μέσα στην πόλη δε φαίνεται να είναι ελληνικό, καθώς, με πρόσχημα τη μείωση της ρύπανσης, παρόμοιο μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί - έστω πειραματικά αρχικά - σε μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Φαίνεται ότι οι άκρατες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού αγγίζουν πλέον τα όρια του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ετσι τα μέτρα που επιδιώκεται να εφαρμοστούν μετατρέπουν τις πόλεις σε όλο και πιο αφιλόξενες για τους κατοίκους που μένουν σ' αυτές, δίνοντας χώρο μόνο σ' αυτούς που θα έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να μένουν σ' αυτές.

Δεν αποκλείεται, σε λίγο καιρό κάποιος από τους διεστραμμένους αυτούς φωστήρες να σκεφτεί και να εισηγηθεί να μπει φόρος ακόμη και στον ελάχιστο καθαρό αέρα που αναπνέουμε. Αίσχος!!!!!...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ