Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φόβος και τρόμος για τη γειτονιά

Μια χούφτα "αρχηγοί" και οι πιτσιρικάδες "υφιστάμενοί" τους είχαν "γκετοποιήσει" τις γειτονιές στις οδούς Θεσπιών και Μαραθώνος στο Περιστέρι, εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή ο Νιγηριανός μικροπωλητής. Κέντρο της επικυριαρχίας τους, ο γωνιακός χώρος του "φίλαθλου" (!) συνδέσμου.

"Τώρα ησυχάσαμε... αλλά με τον πιο τραγικό τρόπο",μας λένε οι κάτοικοι χωρίς ίχνος κυνισμού. Αντίθετα, φοβούνται! Φοβούνται ακόμη και τώρα, μετά τη δολοφονία ενός ανθρώπου μπροστά στα μάτια των περισσοτέρων από αυτούς. Το είπαν σε μας, το είπαν και στους Αφρικάνους που οργισμένοι μαζεύτηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Μίλησαν στην Αστυνομία - αλλά φωναχτά, φανερά, δε θα μιλήσουν. Και έπρεπε να δίνουμε συνεχείς διαβεβαιώσεις για την ανωνυμία τους σε κάθε φράση που έλεγαν.

Αυτή είναι ίσως η αμέσως σοβαρότερη πτυχή αυτού του τραγικού γεγονότος, μετά βέβαια από την ίδια τη δολοφονία. Το γεγονός, δηλαδή, ότι λίγα τετράγωνα από το ΙΖ Αστυνομικό Τμήμα, ολόκληρες γειτονιές ήταν αναγκασμένες να ανέχονται φωνές, καυγάδες, φασαρία κάθε είδους, οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου, καθώς επίσης να βλέπουν σε πλήρη "επίδειξη" κλομπ, λάμες, ακόμη και χειροπέδες από τους... "φιλάθλους". Μέχρι και εκπαίδευση θηριωδών σκύλων ήταν στο "πρόγραμμα" του συνδέσμου, που λάβαινε χώρα στο απέναντι μικρό πάρκο, τρομοκρατώντας και με αυτόν τον τρόπο τους περίοικους. Ολα αυτά βέβαια με φόντο τους καπνούς των ναρκωτικών. Η πιο "αθώα" δραστηριότητά τους ήταν το πείραγμα των περαστικών - κάποτε ανάγκασαν κάποιον να παρακολουθήσει το "ματς" με μια πέτρα που έπαιζαν στον δρόμο - και αν αυτοί είναι και Αλβανοί - όπως συνέβη πρόσφατα σύμφωνα με μια μαρτυρία - τότε το "κυνήγι" γινόταν πιο "ενδιαφέρον". Γι' αυτό μας είπαν ότι ο νεαρός Αφρικάνος ξεψυχούσε χωρίς κανείς από τους περαστικούς και τους ίδιους να πλησιάζει...

Οι κάτοικοι δεν είχαν υπόψη τους όρους λειτουργίας των "οργανωμένων φιλάθλων", ούτε αν είναι "αναγνωρισμένοι" ή όχι από τα αφεντικά των ΠΑΕ. Αυτό όμως που μας είπαν είναι ότι σε κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού, ο σύνδεσμος μάζευε κόσμο που "κατέβαινε" οργανωμένα στο γήπεδο. Πρόσφατα μάλιστα είχαν και σωστή "μάχη" στη γειτονιά μεταξύ των "αιωνίων αντιπάλων". Τον υπόλοιπο καιρό μαζεύονταν τα ίδια πρόσωπα.

Παρ' όλα αυτά, έπρεπε να έρθει ο Ουσέ από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και να δολοφονηθεί μπροστά στην είσοδο του εν λόγω "συνδέσμου" για να κλείσει. Εξακολουθώντας όμως να αφήνει κλειστά και τα στόματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ