Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Ταραχή αλλά... αποδοχή

Αμηχανία και ταραχή προκάλεσε στην ηγεσία του ΣΥΝ η προαναγγελία της υποψηφιότητας της Μ. Δαμανάκη για την Αθήνα, σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ο Ν. Κωνσταντόπουλος ενημερώθηκε λίγο πριν - ενώ ακολούθησαν αντιφατικές και αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του κόμματος, που εξέφραζαν από οργή μέχρι θερμή υποδοχή της πρωτοβουλίας της! Αλλα στελέχη του ΣΥΝ κατηγορούσαν την Δαμανάκη για "προσωπικούς χειρισμούς και επεμβάσεις κορυφής που θέλουν να παγιδεύσουν τις αυτοδιοικητικές προσπάθειες του ΣΥΝ".

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αμέσως μετά τη συνέντευξη Δαμανάκη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ - φανερά αμήχανα - απαντούσε πως ο ΣΥΝ "στο πλαίσιο της πολιτικής και των αρχών του για την Αυτοδιοίκηση έχει διακηρύξει ότι αντιτίθεται σε κεντρικές πολιτικές συμφωνίες πακέτο και ότι σε κάθε Δήμο και Νομό θα διαμορφώσει τις επιλογές του με βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια και σεβασμό στη δυναμική των τοπικών κοινωνιών...". Υπενθύμιζε, επίσης, ότι "ο ΣΥΝ ολοκληρώνει, μέσα στο Νοέμβριο, τις εσωτερικές δημοκρατικές του διαδικασίες στην οργάνωση της Α' Αθηνών". Κι αυτό την ώρα που η Δαμανάκη τους έφερνε προ τετελεσμένων προαναγγέλλοντας την υποψηφιότητά της!

Την ίδια ώρα, όμως, ο Μ. Παπαγιαννάκης, γνωστός για τα φιλοσημιτικά του αισθήματα, όπως άλλωστε και η Μ. Δαμανάκη, χαιρέτιζε την υποψηφιότητά της, για να ακολουθήσει ο Στ. Πιτσιόρλας εκ των προεδρικών που - φανερώνοντας τη "στροφή" της ηγεσίας του ΣΥΝ μετά την πρώτη αμηχανία - χαρακτήρισε ως "εξαιρετικά θετικό γεγονός την εκδήλωση της υποψηφιότητας Δαμανάκη".

Από την άλλη πλευρά, η Αννα Φιλίνη,με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη Μαρία Δαμανάκη για "προσωπικούς χειρισμούς και επεμβάσεις κορυφής που θέλουν να παγιδεύσουν τις συλλογικές αυτοδιοικητικές μας προσπάθειες". Σε επιστολή της προς τη δημοτική κίνηση του ΣΥΝ, διαμαρτύρεται για την ακύρωση της χτεσινής συνεδρίασης, λέγοντας πως, "προφανώς έγινε ξαφνικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την προσωπική στάση και προσωπική συνέντευξη της σ. Μαρίας Δαμανάκη". Καταλήγοντας, ζητά να γίνει άμεσα η συνεδρίαση της δημοτικής κίνησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ