Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Για το καλό της "κεντροαριστεράς"...

Με μια επιθετική κίνηση στη "σκακιέρα" της "κεντροαριστεράς", η Μαρία Δαμανάκη παρέθεσε χτες έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου έκανε γνωστή την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος για το Δήμο της Αθήνας στις προσεχείς εκλογές. Κίνηση, που ήταν, ωστόσο, γνωστή και στον κ. Σημίτη - σύμφωνα με απάντηση σε σχετική ερώτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου - και στον κ. Κωνσταντόπουλο, όπως βεβαίωσε χτες βράδυ η ίδια, με δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό.

Σε δήλωσή της που δόθηκε στους δημοσιογράφους τονίζει: "Στις πρόσφατες συναντήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, σημειώθηκε εμπλοκή. Η εμπλοκή αφορά διαδικαστικά ζητήματα και κομματικές τακτικές. Αυτά χρειάζεται να τα υπερβούμε. Τώρα είναι η ώρα των θετικών πρωτοβουλιών και πρέπει να συμβάλουμε όλοι και όλες δημιουργικά, ώστε να τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα των δημοτών, τα προβλήματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης".

Για το καλό των πολιτών...

Αναφερόμενη σ' αυτά τα προβλήματα, μίλησε για την ανάγκη να βρεθούν λύσεις απέναντι "στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών, για τα προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό χάος, η καθαριότητα της πόλης, η ανάδειξη της πολιτιστικής της ταυτότητας, η προστασία του κοινωνικού ιστού της γειτονιάς". Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι "υπάρχουν οι επιθυμίες των κομμάτων, αλλά υπάρχουν και οι επιθυμίες των πολιτών. Οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης, κοινωνικές και πολιτικές, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία, ακριβώς επειδή έχουν κοινό όραμα και προτάσεις για τη σύγχρονη Αθήνα" και ότι προσωπικά θα ήθελε να συμβάλει σ' αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα όμως, διευκρίνισε ότι αυτή η "θετική πρωτοβουλία για την Αθήνα" περιλαμβάνει και συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ, της ΠΟΛ.ΑΝ. και εκπροσώπους οργανώσεων πολιτών. Μετά από αυτές τις επαφές της, όπως είπε, θα ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπήρξε ενημέρωση στις συλλογικότητες, που συμμετέχει, δηλαδή το ΣΥΝ και την Κίνηση Πολιτών, ήταν κατηγορηματική ότι "η πρωτοβουλία είναι προσωπική και για να πετύχει πρέπει να μην είναι προϊόν διαβουλεύσεων σε οποιεσδήποτε κομματικές διεργασίες". Ενώ στο ερώτημα αν η διατύπωσή της ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις μετά την ολοκλήρωση των επαφών αφορά και πιθανή σχέση της με το κόμμα της (αφού αναφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και του ΣΥΝ), εντελώς σιβυλλικά απάντησε ότι "η πρωτοβουλία δεν είναι κομματική, ούτε έχει καμία κομματική στόχευση". Κατά τα άλλα, επιχειρώντας να κρατήσει αποστάσεις από τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, "έριξε το γάντι" για την "ελπιδοφόρα προοπτική νίκης για την Αθήνα". Πώς είναι δυνατόν, βέβαια, να θεωρηθεί νίκη για την Αθήνα ένα αποτέλεσμα, που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης της πολιτικής, που και σήμερα, ουσιαστικά, εφαρμόζεται στην Αθήνα, που "τυχαίνει" να είναι και η κυβερνητική πολιτική και που αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια της Αθήνας και για την αφόρητη ζωή που βιώνουν οι κάτοικοί της, ε, αυτό είναι ένα ζήτημα που η υποψήφια δήμαρχος θα κληθεί να εξηγήσει στους Αθηναίους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ικαρία: Κοινός υποψήφιος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ! (2010-09-09 00:00:00.0)
Εξακολουθεί η αντιπαράθεση (2009-06-13 00:00:00.0)
Εχουν τη ρίζα τους στις πολιτικές του κεφαλαίου (2006-06-03 00:00:00.0)
Δημαγωγία και υποκρισία (2005-03-29 00:00:00.0)
Τριβές στην ηγεσία για το θέμα της διαπλοκής (2000-09-20 00:00:00.0)
Δε θέλουν κυβερνητικούς υποψήφιους (1998-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ