Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις ΗΠΑ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος θα μιλήσει στους μετανάστες και θα έχει συναντήσεις με τα ΚΚ ΗΠΑ και Καναδά

Αναχώρησε, χτες, για τις ΗΠΑ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,μετά από πρόσκληση των Ελλήνων μεταναστών και των ΚΚ ΗΠΑ και Καναδά. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχει ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα έχει συναντήσεις με οργανώσεις των Ελλήνων μεταναστών - τους πρώτους που θα συναντήσει, σήμερα το πρωί αμέσως με την άφιξή της στη Ν. Υόρκη, όπως μάθαμε, είναι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κεφαλλονιτών - και τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 19.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο "Κρυστάλ Παλλάς" της Ν. Υόρκης. Την Τρίτη 18 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Γραφείου Τύπου του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη.

Με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε, σχετικά με τους στόχους του ταξιδιού:

"Ο σκοπός του ταξιδιού μας είναι διπλός: Κατ' αρχήν ανταποκριθήκαμε σε προσκλήσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων ΗΠΑ και Καναδά και των Ελλήνων, που ζουν στη Νέα Υόρκη και τον Καναδά. Είναι, λοιπόν, διπλός με την έννοια: Πρώτα - πρώτα, είναι μια ευκαιρία επικοινωνίας με τους Ελληνες φίλους του Κόμματος, αλλά και τους υπόλοιπους που ζουν ως μετανάστες εκεί. Εμάς, κυρίως, μας ενδιαφέρει να συναντήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που υποφέρουν, όπως οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ. Δεν έχουμε την αίσθηση ότι πάμε σ' έναν παράδεισο. Είναι και ένας τρόπος να ενημερωθούμε για το πώς είναι η ζωή στις ΗΠΑ, αλλά και για τα μεγάλα σκιρτήματα που ζει το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το κίνημα των γυναικών.

Ο δεύτερος στόχος,επίσης πάρα πολύ σημαντικός, είναι η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων με τα Κομμουνιστικά Κόμματα των ΗΠΑ και Καναδά. Είμαστε κόμματα που μας συνδέουν παραδοσιακές σχέσεις φιλίας. Εχουμε κοινό πόνο, κοινό στόχο, κοινά οράματα και ελπίδες και νομίζουμε ότι στις σημερινές συνθήκες, η ανταλλαγή απόψεων και η επικοινωνία στην έδρα τους θα βοηθήσει και στη συνεργασία των κομμάτων και στο συντονισμό ενεργειών, αλλά και στην καλύτερη ενημέρωσή μας για το τι και πώς συμβαίνει στη μητρόπολη του ιμπεριαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ