Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Θετική κίνηση"

Με επιδεικτικό τρόπο φρόντισε χτες το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει την... ευαρέσκειά του για τη "θετική" κίνηση της Μ. Δαμανάκη να υποβάλει ουσιαστικά υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας. Το κυβερνητικό κόμμα, θεωρώντας ότι η παραπάνω εξέλιξη στριμώχνει ακόμα περισσότερο τον ΣΥΝ στο έτσι κι αλλιώς "σικέ παιχνίδι" που διεξάγεται μεταξύ Χαρ. Τρικούπη και Κουμουνδούρου, για το ποιος θα φανεί στα μάτια του κόσμου ότι ακολουθεί τον άλλον σε αυτή τη διαδικασία της προαναγγελθείσας συμπόρευσης, έσπευσε να "χαιρετίσει" τις δηλώσεις Δαμανάκη.

Ο Κ. Σκανδαλίδης τη χαρακτήρισε "θετική εξέλιξη", υποστήριξε ότι "είναι γνωστή η ιστορία της Μαρίας, γνωστή και η πορεία της μέχρι τώρα" και πως θα πρέπει "όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν"... Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των συζητήσεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, περιορίστηκε να πει ότι "τα κόμματα έχουν τις δικές τους διαδικασίες". Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τη "θετική προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της κ. Δαμανάκη", ενώ αποκάλυψε ότι πριν τη συνέντευξη η τελευταία είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Φανατικός οπαδός της Δαμανάκη δήλωσε και ο Ε. Γιαννόπουλος...

Σε ό,τι αφορά την επισημοποίηση της στήριξης Δαμανάκη από το ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγαν στελέχη του χτες προς το "Ρ", το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί αργότερα και αφού, όπως εκτιμούν, ο ΣΥΝ θα έχει βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση στο πλαίσιο του παζαριού. Πάντως, χτες, δεν έλειψαν επικριτικές φωνές κατά της Μ. Δαμανάκη από το ΠΑΣΟΚ, όπως του Δ. Μπέη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι η εκλεκτή των "εκσυγχρονιστών" και όχι όλου του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ