Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Από ελληνικά χέρια και με χαμηλότερο κόστος

Καθελκύστηκε χτες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας το υποβρύχιο "Γλαύκος", του οποίου οι εργασίες κόστισαν 8 δισ. δρχ. λιγότερα από ό,τι στα γερμανικά ναυπηγεία

Μια ακόμα επιβεβαίωση των δυνατοτήτων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί η χτεσινή καθέλκυση στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας του εκσυγχρονισμένου εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια υποβρυχίου "Γλαύκος",του τρίτου κατά σειρά του προγράμματος "NEPTUNE", που αφορά τέσσερα υποβρύχια της κατηγορίας αυτής και στα οποία γίνονται εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο υποβρύχιο, που έγιναν από πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναύσταθμο, ολοκληρώθηκαν, όχι μόνο σε χρόνο μικρότερο αυτού που είχε προβλεφτεί, αλλά και η σχετική δαπάνη είναι μειωμένη κατά 8 δισ. δραχμές, σε σχέση με τις ίδιες εργασίας στο πρώτο Υ/Β του προγράμματος που έγινε στη Γερμανία. Το πρόγραμμα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα του Πολεμικού Ναυτικού είναι υψηλών απαιτήσεων, ξεκίνησε το 1989 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2000 με την επανένταξη και του τετάρτου υποβρυχίου στο Στόλο.

Με τον εκσυγχρονισμό αυτό, η ζωή των υποβρυχίων επεκτείνεται πέραν του 2010, αλλά κυρίως με τις εργασίες που γίνονται περνάνε επιχειρησιακά σε άλλο επίπεδο, με την εγκατάσταση νέου συστήματος βολής και βελτίωσης της αξιοπιστίας τους, την αντικατάσταση του συστήματος τηλεπικοινωνιών, τη μείωση των θορύβων των μηχανημάτων του σκάφους κλπ. Στη χτεσινή τελετή, μίλησε ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης, ο οποίος είπε ότι με το πρόγραμμα αυτό και με τα άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη και επισπεύδονται, καθώς και με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα "αλλάζει ο συσχετισμός στο τοπίο και στον τομέα των ναυτικών εξελίξεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ