Τρίτη 31 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για τις χωματερές

Και τώρα πλέον η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) καλείται να αποφασίσει για την τύχη των τριών χωματερών - Αυλώνα, Κερατέας και Γραμματικού. Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ σε διάσκεψη και με πλειοψηφία (3-2) παρέπεμψε το πρόβλημα με τις χωματερές στην Ολομέλεια του δικαστηρίου για οριστική κρίση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σύμβουλος επικρατείας Σωτ. Ρίζος κατά τη συζήτηση στο Ε' Τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου είχε προτείνει να κηρυχτεί παράνομη η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία προεπιλέχτηκαν ο Αυλώνας, η Κερατέα και το Γραμματικό ως χώροι υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις χωματερές θα υπάρξει η ίδια εισήγηση του Σωτ. Ρίζου.

Μάλιστα, ο εισηγητής σε έντονα σκληρή γλώσσα, επισήμανε ότι δεν έγινε συνολική περιβαλλοντική μελέτη για τις επιπτώσεις του έργου στο αττικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Επίσης, είχε αναφέρει ότι η χώρα μας δεν εναρμονίστηκε με το κοινοτικό δίκαιο που προβλέπει όρους και προϋποθέσεις της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Τελικά, φαίνεται να δικαιώνονται όλοι εκείνοι που εδώ και μερικά χρόνια υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ενδιαφερόταν για την επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος που απασχολεί όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά δημιουργούσε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να μπαίνουν προσκόμματα για οποιοδήποτε σχεδιασμό, αξιοποιώντας τελικά το όλο θέμα για να μπορεί να διαχειρίζεται, στο όνομα του προβλήματος των σκουπιδιών, εκατοντάδες δισ. δραχμές.

Παράλληλα, οι τυχοδιωκτισμοί του ΥΠΕΧΩΔΕ επί σειρά ετών δημιούργησαν τα σημερινά αδιέξοδα, ενώ παράλληλα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για να οριστεί η χωματερή των Ανω Λιοσίων ως μοναδικός χώρος ταφής των σκουπιδιών ή ακόμα, στη χειρότερη περίπτωση, να επιβληθεί ως έσχατη ανάγκη εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ