Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο "Ρ" συνεχίζει να δημοσιεύει απαντήσεις σε ερωτήματα που διατυπώνονται με αφορμή την πρόσφατη υποτίμηση της δραχμής και τα συνοδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

- Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως με τα μέτρα που πήρε ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, στην αύξηση των θέσεων εργασίας κλπ...

- Ενα μεγάλο και μόνο ψέμα είναι ο κυβερνητικός αυτός ισχυρισμός. Περισσότερο γρήγορη και μεγάλη ανάπτυξη κερδών θα έχουμε, όπως και συγκέντρωσή τους σε ακόμη λιγότερα χέρια. Οχι, όμως και ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων.

Αν ίσχυε το επιχείρημα των κυβερνώντων και σκεφθούμε ότι πριν 20 χρόνια το δολάριο είχε 37,10 δραχμές και σήμερα γύρω στις 325, τότε θα έπρεπε από χρόνια να πάσχουμε από... υπερανάπτυξη και να έχουμε περίσσευμα από θέσεις εργασίας. Ολοι, όμως, ξέρουμε ότι η αποδιάρθρωση και η συρρίκνωση της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγικής βάσης της χώρας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, η δε ανεργία "τσακίζει κόκαλα". Αλλωστε, τα συνοδευτικά της υποτίμησης κυβερνητικά μέτρα και ιδιαίτερα όσα αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άλλο παρά προϊδεάζουν για όσα η κυβέρνηση υπόσχεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ