Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
"Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... "
  • Από τη ΝΑΣ προήλθαν οι μόνες προτάσεις για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες
  • Σε απλή καταγραφή των ζημιών περιορίστηκε ο νομάρχης
  • Τον... Θεό ευχαρίστησε ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων

Την άμεση ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, πρότεινε ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) Δυτικής Αττικής, Αντώνης Χοροζάνης,στη χτεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δ. Αττικής.

Ο Αντ. Χοροζάνης τόνισε πως η τελευταία πλημμύρα ανέδειξε την πλήρη ανοργανωσιά του κράτους στην αντιμετώπιση τέτοιων καιρικών φαινομένων, αλλά και την έλλειψη στοιχειώδους υποδομής της νομαρχίας. "Εμείς ως ΝΑΣ προτείνουμε την άμεση ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και των οδικών δικτύων στις πόλεις που έγιναν οι καταστροφές και απαιτούμε να προχωρήσουν τα έργα στο Θριάσιο Πεδίο και στις υπόλοιπες περιοχές ώστε να θωρακιστεί ολόκληρος ο νομός".

Οσον αφορά στις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο Αντ. Χοροζάνης πρότεινε την άμεση καταβολή 400.000 δραχμών ανά οικογένεια και ζήτησε να τους χορηγηθεί επιδότηση ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις ζημιές. Για τους βιοτέχνες που καταστράφηκαν, πρότεινε το "πάγωμα" των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους καθώς και την επιδότησή τους με άτοκο δάνειο για να ξεκινήσουν πάλι τη λειτουργία των βιοτεχνιών τους.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι "χωρίς τους αγώνες των κατοίκων, των εργαζομένων, του λαού, αυτά που συζητάμε θα μείνουν στα χαρτιά, ενώ δε θα αναδεικνύονται οι αιτίες για τις οποίες δεν ολοκληρώνονται τα έργα", δηλαδή, "η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι υποταγμένη στους στόχους "σύγκλισης" της ΟΝΕ και εξυπηρετεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο".

Παρά τον έκτακτο χαρακτήρα της συνεδρίασης, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Περικλής Παπαπέτρου,δεν εξήγγειλε στην εισήγησή του κάποια έκτακτα μέτρα ανακούφισης του λαού της περιοχής του και για πολλοστή φορά αποποιήθηκε των ευθυνών του, αρκούμενος στην... αναφορά των καταστροφών που έγιναν στην περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ολα αυτά, τη στιγμή που παραδέχτηκε πως στην περιοχή της Δυτικής Αττικής δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα αντιπλημμυρικό έργο, ενώ σε κανένα από τα ρέματα (Σαρανταπόταμος, Ευπειρίδες, Σούρες, Κοροπούλι) δεν έχει γίνει διευθέτηση, καθιστώντας έτσι τη Δυτική Αττική ανοχύρωτη περιοχή.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων, Ν. Παπαδήμας,ο οποίος αρκέστηκε σε... ευχαριστίες, τόσο προς τη Νομαρχία Δ. Αττικής για την ετοιμότητά της τις μέρες των πλημμυρών, όσο και... προς τον Θεό (!) για το ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Αντίθετα, ο δήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Λάππας,κατήγγειλε την κυβέρνηση για την αδιαφορία που έδειξε τις μέρες των πλημμυρών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος του, ενώ κατέκρινε την απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να σταματήσουν οι πληρωμές ενταλμάτων απ' το Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων προς το δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ