Σάββατο 18 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διγλωσσία

"Διπλή γλώσσα" χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, επιδιώκοντας να υλοποιήσει τον ίδιο στόχο, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οταν απευθύνεται προς τους κυρίαρχους της αγοράς και τους "επενδυτές" τούς διαβεβαιώνει με κάθε επισημότητα ότι δεν πρόκειται να σταματήσει και μάλιστα θα επισπεύσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ετσι, τους υπόσχεται ότι το ...65% των μετοχών της Ιονικής θα πουληθεί άμεσα και πάντως μέσα στο '98, το τρίτο πακέτο για τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ - συνολικά το 40% - θα πουληθεί μέχρι το Σεπτέμβρη, ενώ φτάνει στο σημείο να τους εκμυστηρεύεται - όπως γράφει χτες η "Καθημερινή" - ότι και η "Ολυμπιακή" θα παραδοθεί στους ιδιώτες και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν το Μάη!

Την ίδια ώρα καθησυχάζει τους δικούς της, κυρίως, συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι έτοιμοι από καιρό να πειστούν, ότι δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις, ότι θα γίνει διάλογος και άλλα τέτοια παρόμοια. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί επιχειρούν να πείσουν και τους εργαζόμενους!

Μόνο όσοι θέλουν να παραμείνουν τυφλοί και να οδηγηθούν ως πρόβατα επί σφαγήν εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες για το πού το πάει η κυβέρνηση Σημίτη και για ποιο Θεό δουλεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ