Σάββατο 18 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
"Δεν έμεινε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας;"

Την αγανάκτηση και την καταδίκη του εκφράζει για την απαράδεκτη προκλητική συμπεριφορά του Ν. Μπερνς, Αμερικανού πρέσβη, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Μοσχάτου, με ψήφισμά του, στο οποίο επισημαίνει τα εξής:

"Κατάπληκτος και αγανακτισμένος ο κόσμος της Εθνικής Αντίστασης, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό να εξαφανίζονται σιγά σιγά και τα τελευταία ίχνη εθνικής αξιοπρέπειας κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Η παρούσα κυβέρνηση του Κ. Σημίτη στο σύνολό της και προσωπικά από τον υπουργό και υφυπουργό Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλο και Γ. Παπανδρέου, με προκλητικό τρόπο επιχειρεί να δικαιολογήσει την προσβλητική, απέναντι στον ελληνικό λαό, συμπεριφορά, του Αμερικανού πρέσβη Ν. Μπερνς. Συμπεριφορά και παρεμβάσεις στα εθνικά θέματα και γενικότερα στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, που αποτελούν ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, που θυμίζουν την καταδικασμένη από την ιστορία και το λαό μας εποχή του Πιουριφόι.

Δεν μπορεί ο κ. Μπερνς να έρχεται μέσα στη χώρα μας και να εγκρίνει τα όσα κάνουμε εμείς.

Δεν έχει το δικαίωμα. Δεν έχουν επίσης το δικαίωμα οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο να απεμπολούν την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια του λαού μας, που κατέκτησε με σκληρούς και πολύχρονους αγώνες και θυσίες, αντιμετωπίζοντας οθωμανικές αυτοκρατορίες και φασιστικούς γερμανοϊταλικούς άξονες από το 1821 μέχρι σήμερα.

Οσο για τον "ανθύπατο" κ. Μπερνς, καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη συμπεριφορά του και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να τον ανακαλέσει στην τάξη και κυριολεκτικά να "τον μαζέψει"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ