Κυριακή 26 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2. ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Στο επίκεντρο τα κοινά προβλήματα

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στα "εκσυγχρονιστικά" ιδανικά του ατομικισμού και του εύκολου κέρδους. Παρά την πλύση εγκεφάλου, στην οποία υπόκεινται καθημερινά οι εργαζόμενοι, παρά τη φιλοσοφία της "αρπαχτής" και του "εύκολου κέρδους", που με κάθε τρόπο προωθούν οι θιασώτες των νόμων της αγοράς, το 74,8% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι "τα κοινά προβλήματα".

Το ποσοστό μάλιστα εκείνων που περιφρονούν την ιδεολογία που λανσάρει η κυρίαρχη ιδεολογία είναι πολύ μεγαλύτερα, αφού η επιλογή "να μείνουμε πιστοί σε πολιτικά ιδανικά", που χάριν της δημοσκόπησης τοποθετήθηκε στον αντίποδα του "εύκολου κέρδους", και το αντίθετο του "προσωπικού συμφέροντος" δηλαδή το "ενδιαφέρον για τα κοινά προβλήματα" συγκεντρώνουν από κοινού ένα ποσοστό 85,4%.

Η δυναμική των ποιοτικών χαρακτηριστικών φαίνεται και από τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η άποψη ότι η ανάπτυξη του μαζικού κινήματος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη λύση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ