Κυριακή 26 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1. ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Τέρμα στην ανοχή

Τα στοιχεία είναι ο πλέον αδιάψευστος μάρτυρας. Οι ψηφοφόροι, οι εργαζόμενοι της Αθήνας και του Πειραιά, ανεξάρτητα από το κόμμα της προτίμησής τους, δε δείχνουν πλέον καμιά ανοχή στα αντιλαϊκά σχέδια. Από αυτή την άποψη, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα που αφορά το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Κυρίαρχη επιλογή είναι ότι "η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει ν' αντιδράσουμε". Το έτσι κι αλλιώς υψηλό ποσοστό αποδοχής της άποψης αυτής, που είναι 62,2%, προσλαμβάνει ακόμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά, αν δει κανείς ότι μια τέτοια στάση αφορά και το 57,5% των πολιτών, που το 1996 επέλεξαν να δώσουν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, στοιχείο που δείχνει τάση εξαφάνισης της ανοχής προς την κυβερνητική πολιτική, ακόμα και από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Το υψηλό ποσοστό της αγωνιστικής επιλογής απέναντι στα προβλήματα, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό των απαντήσεων στις άλλες ερωτήσεις, υποδηλώνουν ταυτόχρονα τις διαθέσεις των εργαζομένων, η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί μοιρολατρικά τις όποιες κυβερνητικές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ