Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΝΑΝΟ - ΝΑΤΟ
ρίχνουν λάδι στη φωτιά...

Ενώ ο Αλβανός πρωθυπουργός αποκαλεί την ένοπλη δράση των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο "έκφραση αυτοάμυνας" και καλεί σε ανάπτυξη του... γνήσιου αλβανικού πατριωτισμού (!), οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στη Νέα Γιουγκοσλαβία

Ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της λεγόμενης Ομάδας Επαφής στη Ρώμη, όλα δείχνουν πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καλλιεργούν απροκάλυπτα την όξυνση στο Κοσσυφοπέδιο, με ιδιαίτερα επικίνδυνες συνέπειες όσον αφορά ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Στα πλαίσια αυτά, για πρώτη φορά επιχειρείται η "νομιμοποίηση" της δράσης των ένοπλων ομάδων Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Φ. Νάνο με προχτεσινές του δηλώσεις ουσιαστικά ρίχνει "λάδι στη φωτιά" αποκαλώντας την ένοπλη δράση "έκφραση αυτοάμυνας" και επίσης διακηρύσσοντας πως "αυτή την ώρα, πρέπει να επιδειχτεί ο γνήσιος αλβανικός πατριωτισμός..."!

Ταυτόχρονα, πηγές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάνοντας το "άσπρο - μαύρο" προδιαθέτουν για την επιβολή μιας πιο σκληρής στάσης απέναντι στην κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, επειδή... τολμά να μην ανέχεται την παρουσία ξένων μεσολαβητών στο διάλογο με την αλβανική κοινότητα και επίσης δεν ανέχεται την ανάπτυξη των ένοπλων Αλβανών στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου... Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι συγκρούσεις του γιουγκοσλαβικού στρατού με αυτές τις ένοπλες ομάδες, κύρια στη μεθόριο με την Αλβανία.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ