Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασιστική η παρέμβαση των σωματείων

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Προσυγκέντρωση στο ΕΚΠ

Να συμμετέχουν μαζικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΠ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή,καλούνται οι εργαζόμενοι της πόλης, ενώ για τις 10 το πρωί 16 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης διοργανώνουν προσυγκέντρωση έξω από το ΕΚΠ.

Σε ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται ότι ο Πειραιάς και το εργατικό του δυναμικό χτυπιούνται άγρια από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι ηγεσίες των παρατάξεων που συγκροτούν τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΝΟ και του ΕΚΠ, δρουν - επισημαίνεται - διαλυτικά, εμποδίζουν την ανάπτυξη συντονισμένων, πανελλαδικής εμβέλειας, αγώνων, έρχονται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων. "Ο δρόμος - υπογραμμίζεται - που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι είναι αυτός της αντίστασης και της ρήξης με αυτή την πολιτική, ο δρόμος της οικοδόμησης του λαϊκού μετώπου πάλης, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τα σωματεία καλούν την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσουν τώρα από τον "κοινωνικό διάλογο" της απάτης. Απαιτούν την κατάργηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και υπογραμμίζουν ότι παλεύουν για: ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο. Την υπεράσπιση και τη

  • διεύρυνση των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την αναβάθμιση των συντάξεων πείνας. Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την κατάργηση του πρόσφατου νόμου 2525 για την παιδεία. Τον εκδημοκρατισμό του Δημόσιου Τομέα, τη διατήρηση της μονιμότητας, την απόσυρση του αντιδραστικού - αναχρονιστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τη ριζική αλλαγή της κατάστασης στο ΕΚΠ και την ΠΝΟ.

Το ΕΚΠ στο τελευταίο ΔΣ αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση εκδήλωσης μέσα στο Μάη με θέμα: "Ξενοφοβία - Ρατσισμός". Την πραγματοποίηση 4ωρης Παμπειραϊκής στάσης εργασίας το πρώτο 15νθήμερο του Μάη για την ανεργία - εργασιακές σχέσεις - ΔΕΚΟ. Την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης και συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα σωματεία της Ζώνης. Σύσκεψη των σωματείων των ΔΕΚΟ και συζήτηση για το συντονισμό και τη στήριξη του αγώνα τους κατά της ιδιωτικοποίησης.

Στη Θεσσαλία

Περιοδεία στους θεσσαλικούς νομούς πραγματοποιεί ο Τάκης Τσιόγκας,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τον ΟΣΕ στο Βόλο, αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Ενωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας και την Πέμπτη στο εργοτάξιο των οικοδόμων στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Στο μεταξύ στελέχη των Εργατικών Κέντρων των νομών της Θεσσαλίας και άλλοι συνδικαλιστές επισκέπτονται τους χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους να λάβουν μαζικά και δυναμικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση, αναδεικνύοντας το ταξικό περιεχόμενο της γιορτής της εργατικής τάξης. Στο Βόλο οι Τ. Τριανταφυλλάκος, Κ. Παπαδόπουλος, Κ. Κούδας,μέλη του ΔΣ του ΕΚΒ περιοδεύουν στα εργοστάσια ΑΓΕΤ, ΕΒΙΕΣΚ, "ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ", "ΣΤΕΦΑΝΟΥ", "ΚΑΝΑΚΗΣ", στη ΔΕΗ κ. α., ενώ ανάλογες εξορμήσεις γίνονται στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στο Βόλο.

Στη Χαλκίδα

Τη μεγάλη διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων απέδειξε για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας,αφού κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΕΚ για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς απέρριψαν την πρόταση της "Ταξικής Ενότητας" για πλαίσιο διεκδίκησης: "Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση και τα δικαιώματά μας. "Οχι" στις ιδιωτικοποιήσεις, δημόσιες επιχειρήσεις 100% στο δημόσιο. Αποχώρηση ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο". Ετσι, η Ταξική Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους της Εύβοιας να δώσουν το μαχητικό "παρών" στην προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί της Παρασκευής στην Πλατεία Αγοράς και στη συνέχεια θα πορευτούν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην τοποθέτησή του ο Κ. Πάλλης,συνδικαλιστής της "Ταξικής Ενότητας", καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της διοίκησης για αναντιστοιχία, επισήμανε ότι"ενώ η Εύβοια έχει υποστεί τη μεγαλύτερη και καταστροφικότερη παραγωγική υποβάθμιση με έξαρση της ανεργίας στο 22% και συνεχείς απολύσεις, εσείς αρνείστε να αναλάβετε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συντονισμό των αγώνων σε πανευβοϊκό επίπεδο".

Στην Αμφισσα

Σε προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην πλατεία Λαού και στη συνέχεια στη συγκέντρωση στις 9:30 στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό του νομού για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς η "Ενωση Εργαζομένων στην ΑΜΕ Δελφοί - Δίστομο".

Στην Καβάλα

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη, που διοργανώνουν από κοινού Εργατικό Κέντρο Καβάλας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ και συνταξιουχικά σωματεία, καλεί με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ Καβάλας,ώστε να "δώσουμε - σημειώνει - βροντερή απάντηση στις προθέσεις κυβέρνησης και οικονομικής ολιγαρχίας να ανατρέψουν εργασιακές σχέσεις και να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ