Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλήθος εκδηλώσεων σε εργοστάσια και δήμους

Με πολύμορφες εκδηλώσεις προετοιμάζονται τα συνδικάτα για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα για μαζική μαχητική συμμετοχή στην κορυφαία απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας αποφάσισε να κηρύξει μία ώρα στάση εργασίας για την Πέμπτη 30 του Απρίλη, στα πλαίσια της οποίας θα γίνουν εκδηλώσεις σε εργοστάσια των κλάδων.Την ίδια μέρα διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση στις 12.30 το μεσημέρι στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας (διασταύρωση οδών Υδρας και Λευκάδας).

Την Τετάρτη 29 του Απρίλη τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Κλάδων Ενδυσης διοργανώνουν στις 6μμ, στην αίθουσα των οικοδόμων, εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους αλλοδαπούς.Επίσης την Τετάρτη το Παράρτημα Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κυψέλης.Επίσης εκδήλωση διοργανώνει την Τετάρτη στις 7μμ η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης στην αίθουσα της Ενωσης (Κάνιγγος 27). Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά διοργανώνουν την Τετάρτη στις 7μμ, στην κεντρική πλατεία Ζεφυρίου, ο Δήμος Ζεφυρίου, τα Σωματεία Οικοδόμων και Εργαζομένων στο Δήμο και ο Σύλλογος ΕΒΕ της περιοχής.

Ο Δήμος Ελληνικού διοργανώνει την Κυριακή 3 του Μάη, στις 7.30μμ, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλίες συνδικαλιστών με θέμα: "Ανεργία - εργασιακές σχέσεις - ΔΕΚΟ". Θα ακολουθήσει συναυλία με την Μαρία Δημητριάδη,τον Γιάννη Θωμόπουλο και το συγκρότημά τους.

Καλούν στο Σύνταγμα

Σε μαζική συμμετοχή στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στην πλατεία Συντάγματος, καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Η ΟΕΚΙΔΕ επισημαίνει την πρωτοφανή επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που "μετά από 112 χρόνια επιδιώκουν την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης του αιώνα, το 8ωρο, αλλά και την κατάργηση όλων των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων". Σημειώνει ότι εκτιμώντας τη συναινετική στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποφάσισε να τιμήσει αγωνιστικά την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα. Τέλος, τονίζει πως η πολιτική αυτή δε διορθώνεται, ανατρέπεται και διέξοδος είναι η δημιουργία ενός πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου, που θα υπερασπίζεται και θα διευρύνει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, θα προσανατολίζει ταξικά, θα αποκαλύπτει τις αιτίες και τους υπεύθυνους και θα αμφισβητεί την κυριαρχία των μονοπωλίων.

Στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,καθώς και να διατρανώσουν: "Δεν παζαρεύουμε τα κεκτημένα μας. Οχι στην ασυδοσία του κεφαλαίου".

Να διατρανώσουν την απόφασή τους, να μην επιτρέψουν να μπουν κάτω απ' τη σιδερένια φτέρνα των πολυεθνικών το 8ωρο, το 7ωρο και όλα τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά τους δικαιώματα, συμμετέχοντας μαζικά - δυναμικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση στις 9πμ στην πλατεία Κάνιγγος, καλεί τους οικοδόμους, με προκήρυξή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνει και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης.

Να στείλουν ενωτικό - αγωνιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, κυβέρνηση, εργοδότες, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, συμμετέχοντας μαζικά στην ταξική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, καλεί με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ - τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ