Τρίτη 28 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οργώνονται" οι τόποι δουλιάς

Στην "Ολυμπιακή" περιόδευσε χτες ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, καλώντας τους εργαζόμενους να στείλουν ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης και με τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Στους χώρους δουλιάς δίνεται η "μάχη" για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί,που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, συνδικαλιστές της οποίας πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες σε εργοστάσια και επιχειρήσεις.

Κάλεσμα να συμμετάσχουν μαζικά στο ταξικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Συντάγματος και να "διεκδικήσουμε μια "Ολυμπιακή Αεροπορία" 100% στο Δημόσιο και με πλήρη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων", απηύθυνε χτες προς τους εργαζόμενους των κεντρικών γραφείων της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" ο Γ. Μαυρίκος, αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, που πραγματοποίησε περιοδεία εκεί, μαζί με τον Σ. Μαντζουράνη, μέλος της διοίκησης της ΟΣΠΑ και τον Σ. Μανούσο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων της ΟΑ.

Εκδηλη ήταν η ανησυχία όλων των εργαζομένων για την πορεία την επιχείρησης, αφού "βομβάρδισαν" με ερωτήσεις τους συνδικαλιστές σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για την "Ολυμπιακή". Εξέφρασαν επίσης την αγανάκτησή τους για τη στάση της ΓΣΕΕ στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και για μερίδα ΜΜΕ, που, όπως ανέφεραν, κατευθύνονται από την κυβέρνηση και τα οποία καθημερινά παίζουν το παιχνίδι της κατασυκοφάντησης των εργαζομένων.

Ο Γ. Μαυρίκος, στην ομιλία του, εξήρε τη σημασία του αγώνα που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας ότι "με τον αγώνα σας καταφέρατε να δείξετε ότι είστε αποφασισμένοι να παλέψετε και να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας" και σημείωσε πως ήταν μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουν ποιοι πραγματικά στέκονται στο πλευρό τους και ποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να τους υπονομεύσουν. Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα σενάρια ξεπουλήματος της επιχείρησης, επισήμανε ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις όπλισαν τους εργαζόμενους με αυτοπεποίθηση ότι κέρδισαν χρόνο και, αν συνεχιστούν με την ίδια ένταση, δε θα επιτρέψουν σε κανένα "στρατηγικό επενδυτή", σε καμία κυβέρνηση και σε καμία συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία να βάλουν "χέρι" στην επιχείρηση.

Καταλήγοντας τόνισε ότι όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μια "Ολυμπιακή Αεροπορία" στο Δημόσιο, να υπερασπιστούν τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, δε μένει παρά να συμμετάσχουν στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Συντάγματος.

Στο ΚΕΠΥΟ

Στο Κέντρο Επεξεργασίας Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) περιόδευσε χτες το πρωί ο Δ. Αγκαβανάκης, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΕΣΑΚ - ΔΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας συνδικαλιστών, καλώντας τους 1.200 εργαζόμενους εκεί να συμμετέχουν καθολικά στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Ανασφάλεια επικρατεί στους εργαζόμενους εκεί, καθώς στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση αυτής της υπηρεσίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη ορισμένα τμήματα του TAXIS (πληροφορικό σύστημα φορολογίας) παραχωρούνται σε ιδιώτες, όπως η επεξεργασία των εντύπων Ε9. Ταυτόχρονα, το Δημόσιο εμφανίζεται πρωτοπόρο στην επέκταση της μερικής απασχόλησης, καθώς 300 εργαζόμενοι εκεί είναι συμβασιούχοι με 6μηνες και 8μηνες συμβάσεις που ανανεώνονται συνεχώς, ενώ 165 απασχολούνται με συμβάσεις έργου.Επίσης οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν έναν αριθμό χτυπημάτων στο κομπιούτερ και αν το ξεπεράσουν παίρνουν ανάλογα κάποιο επίδομα.

"Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας", σημείωσαν χαρακτηριστικά προς τους συνδικαλιστές, εξέφρασαν τη δυσπιστία τους προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που αδιαφορούν, ενώ απανωτές ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με την πορεία της υπηρεσίας.

Ο Δ. Αγκαβανάκης, στην ομιλία του, σημείωσε πως "η Πρωτομαγιά μας φέρνει στο νου τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και τη μεγάλη επίθεση που σήμερα δεχόμαστε σε όλα μας τα δικαιώματα". Επισήμανε ότι η επίθεση αυτή αφορά τα εισοδηματικά, με τις αυξήσεις - ψίχουλα των 3.000 δρχ. που ούτε και αυτές δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση με τα δυο πακέτα μέτρων, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών που έχουν σαν αποτέλεσμα την άρση της μονιμότητας, αλλά και το να πληρώνουν αδρά οι πολίτες το κοινωνικό έργο που παρέχουν αυτές. Καταλήγοντας σημείωσε: "Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Εχετε τη δύναμη στα χέρια σας, με τους αγώνες και με την ψήφο σας. Σας καλούμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έτσι ώστε να γίνει η Πρωτομαγιά αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα του εργατικού κινήματος".

Στο "Ιντερκοντινένταλ"

Τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ επισκέφτηκαν χτες οι Χ. Κατσώτης και Γ. Σταυρόπουλος, μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καλώντας τους, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα, να δώσουν απάντηση στην επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κατάγγειλαν τη στάση των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, στάση συμβιβασμού και συναίνεσης στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές είχαν επισκεφτεί τους υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ και της ΕΠΟ, μοιράζοντάς τους ανακοίνωση - κάλεσμα για την Πρωτομαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ