Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"H κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα, άλλωστε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, μόνο που φροντίζει να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες, όχι μόνο για να μειώσει το πολιτικό κόστος, όσο για να περάσει διά πυρός και σιδήρου, ως αναγκαιότητα, την πιο αντικοινωνική πολιτική που έχουμε γνωρίσει στον αιώνα μας".

Την επισήμανση αυτή έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την κοινωνική πολιτική, υπογραμμίζοντας παράλληλα:

"Το ζήτημα είναι σήμερα πρωτίστως πολιτικό, άρα με όρους πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης είναι δυνατό οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν ορισμένα κεκτημένα, να ανακόψουν κάποια μέτρα, κυρίως να ανοίξουν τη λεωφόρο του δικού τους δρόμου της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης".

Στη χτεσινή συζήτηση ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί, τόνισε εύγλωττα ότι η κοινωνική πολιτική "δεν μπορεί να στηρίζεται αποκλειστικά σε επιδοματική πολιτική", ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ στο ίδιο μήκος κύματος απλώς ζήτησε περαιτέρω μείωση των κρατικών (άρα και των κοινωνικών) δαπανών. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ - που ζήτησε την πραγματοποίηση της συζήτησης - αθώωσε πλήρως την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι οι κατευθύνσεις της είναι καλές αλλά δεν τις υλοποιεί η κυβέρνηση, ενώ ο Δ. Τσοβόλας είπε ότι το αποκρουστικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μάαστριχτ θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναστατώσεις και βίαιες αντιδράσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ