Σάββατο 2 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή για το φόνο του Νιγηριανού

Προφυλακίστηκε την Πέμπτη ο 28χρονος Ευθύμιος Κυριόπουλος, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε τον 32χρονο Νιγηριανό μικροπωλητή Ουσέ Ουγκμπουέφι, χτυπώντας τον με μια σιδερογροθιά - μαχαίρι έξω από τη λέσχη φιλάθλων Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Ο δράστης του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα ρατσιστικού εγκλήματος πρόβαλε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στην 25η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, τον ισχυρισμό που χρόνια τώρα αναμασούν όσοι έχουν σχέση με τα ναρκωτικά και διαπράττουν φόνους. Είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια των ουσιών αυτών και δεν κατάλαβε τι έκανε...

Οι συγκατηγορούμενοί του Ηλίας Πανταζής, 31 χρόνων, Βασιλική Πανταζή (σύζυγος του πρώτου), 23 χρόνων, Εμμ. Θωμόπουλος, 21 χρόνων, Γιάννης Κοροβέσης, 18 χρόνων, Γιώργος Κούλης, 21 χρόνων και η 15χρονη Ζ. Γ. αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την απολογία τους, με περιοριστικούς όρους. Αυτοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της κλοπής, ενώ ο αυτουργός της αποτρόπαιας δολοφονίας του αλλοδαπού βιοπαλαιστή κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία και ληστρική κλοπή. Οταν το αθώο αίμα του άτυχου Ουσέ Ουγκμπουέφι έβαφε το δρόμο, ο Κυριόπουλος άρπαξε την πραμάτειά του και τη μοιράστηκε μαζί με όλη τη χουλιγκανοπαρέα, όπως ακριβώς είχαν κάμει οι Ρωμαίοι στρατιώτες με τα ρούχα του σταυρωμένου Χριστού.

Πολλοί Νιγηριανοί μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ανακριτικό γραφείο και διαμαρτύρονταν για το χαμό του συμπατριώτη τους. Δίκαιη η οργή των ανθρώπων αυτών, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους και βρίσκουν την άγρια εκμετάλλευση και, κάποτε, το θάνατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ