Τρίτη 5 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κραυγές και... ψίθυροι

Οσο πλησιάζει το τέλος των πρωταθλημάτων σε Α' και Β' Εθνική το παρασκήνιο φουντώνει

Ενα ακόμη ηχηρό... χαστούκι δέχτηκε την περασμένη Κυριακή το "περιβόητο" επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τόσο στη "βιτρίνα" της Α Εθνικής όσο και στη Β κατηγορία, τα αποτελέσματα ήταν... ύποπτα, ενώ δεν έλειψαν και οι αόριστες καταγγελίες που σχεδόν πάντα είναι αληθινές, όμως, σπανιότατα οι υποθέσεις φτάνουν στην αθλητική δικαιοσύνη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Εν αρχή ην η ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Αθηναϊκό, που έκανε τον τέως πρόεδρο της Ενωσης και νυν μεγαλομέτοχο της Προοδευτικής Γιάννη Καρρά να δηλώσει: "Λυπάμαι που έφτασαν την ΑΕΚ να δίνει βαθμούς. Δυστυχώς την οδήγησαν σε τέτοιο κατάντημα". Η Καβάλα κέρδισε μέσα στον Πύργο 2-0 και ο τεχνικός του Πανηλειακού Γιάννης Κυράστας είπε: "Από την Κυριακή θα υπάρξουν αλλαγές, αν χρειαστεί θα σπάσουμε συμβόλαια κάποιων παικτών". Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αρης Λουκόπουλος συμπλήρωσε στο παζλ των δηλώσεων: "Συμβαίνουν περίεργα που πλήττουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος", ενώ ο Χρήστος Εμβολιάδης ήταν πιο καυστικός: "Θέλω να καυτηριάσω ορισμένα αποτελέσματα που συνέβησαν. Είναι ντροπή για το ελληνικό πρωτάθλημα".

Αυτά ειπώθηκαν από υπεύθυνα χείλη ανθρώπων του ποδοσφαίρου μετά το πέρας της 31ης αγωνιστικής. Λόγια, λόγια που καταστρέφουν την ήδη "χλομή" εικόνα του λαοφιλέστερου τον σπορ.

Ομως υπήρχε και συνέχεια στη Β Εθνική. Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας έκανε μετά το τέλος του αγώνα Καλλιθέας - Εθν. Αστέρα ο πρόεδρος της πρώτης Νίκος Σαλευρής: "Εχω κασέτες στα χέρια μου όπου ο πρόεδρος του Εθν. Αστέρα μιλάει με παίκτη της ομάδας μου και του λέει να πλησιάσει δυο ακόμη ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση. Για αντάλλαγμα τους είπε ότι θα δώσει στον καθένα από τρία εκατομμύρια δραχμές. " Πάντως ο κ. Σαλευρής απέφυγε να αναφέρει τα ονόματα των παικτών...

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ομάδας της Καισαριανής Νίκος Παπαδόπουλος μόλις πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του ομολόγου του είπε: "Είναι προβοκάτσια εις βάρος της ομάδας μου. Αηδιάζω με τα όσα υποστήριξε ο κ. Σαλευρής".

Εμείς, οι απλοί φίλαθλοι, να δείτε, κύριοι πρόεδροι, των ΠΑΕ πόσο έχουμε αηδιάσει από τα όσα ακούμε και βλέπουμε στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» ο Νίκος Αλέφαντος (2020-06-24 00:00:00.0)
Κλείνει Γκέκα (2005-01-26 00:00:00.0)
Χαμηλοί τόνοι από Σαβέβσκι (2001-05-03 00:00:00.0)
«Γης Mαδιάμ» (2000-10-17 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτη πορεία (1999-12-02 00:00:00.0)
Τύχη - βουνό η ΑΕΚ (1997-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ