Κυριακή 10 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Μαίνεται ο πόλεμος για τα δισ.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται αυτή τη βδομάδα η συνέχεια του πολέμου των διαπλεκομένων συμφερόντων, που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στην ελληνική κοινωνία, δείχνοντας, σ' όλη του τη μεγαλοπρέπεια, τον "όμορφο, ηθικό κόσμο" του καπιταλιστικού συστήματος. Η προμετωπίδα της διαμάχης αυτής - το "Ξυστό" - φαίνεται να καταλήγει υπέρ συμφερόντων Κόκκαλη, ενώ το "ψητό" της ψηφιακής, συνδρομητικής τηλεόρασης, αναμφίβολα, θα απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.

Οπως αναφέρει, σε αποκλειστικές του πληροφορίες, ο χτεσινός "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ", το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, όταν διέρρευσε σε στενό κύκλο ότι ο ΟΤΕ υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας με την "Multichoice Internasional Holding" (MIH), με βάση το οποίο θα αγοράσει το 15% της επιχείρησης. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μέτοχοι της εγχώριας "Multichoice Med." είναι η "Nethold" (51%), η "Τηλέτυπος" (42%), δηλαδή οι εκδότες Χ. Λαμπράκης, Γ. Μπόμπολας, Χ. Τεγόπουλος, Α. Αλαφούζος και Β. Βαρδινογιάννης, καθώς και η κυπριακών συμφερόντων "Lumiere" (7%).

Μόλις επιβεβαιώθηκε η παραπάνω υπογραφή, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Γ. Χρυσολούρης δέχτηκε σοβαρές πιέσεις από τους Σ. Κόκκαλη και Μ. Κυριακού, γιατί απέτυχε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την εξασφάλιση και της δικής τους συμμετοχής στο ψηφιακό σχήμα. Φοβούμενος, λοιπόν, ο Χ. Τεγόπουλος, βασικός μεσολαβητής για τη συμφωνία ΜΙΗ - ΟΤΕ, πιθανή αποτυχία του όλου σχεδίου της NOYA - μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν - προσέφυγε στην Κομισιόν κατά πάντων (κυβέρνηση, ΟΤΕ, INTRAKOM, Κυριακού) και έτσι ήρθε το θέμα στο προσκήνιο.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της "Τηλέτυπος", που έχει συνδέσει την πορεία της μετοχής με τη δράση των πέντε εταίρων - εκδοτών. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, οι υπόλοιποι εκδότες έχουν αρνηθεί να ακολουθήσουν τον Χ. Τεγόπουλο στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης. Η τελική "εισήγηση" πάντως - πάντα κατά τον "ΕΠΕΝΔΥΤΗ" - αναφέρει ότι το ψηφιακό μπουκέτο "NOYA" μπορεί να εκπέμψει με βεβαιότητα σε τρεις βδομάδες από την Κροατία, όπου θα μεταφερθούν οι δορυφορικές εγκαταστάσεις, που σήμερα είναι συνδεδεμένες στο σταθμό του ΟΤΕ στη Νεμέα, αφού δηλωθούν πρώτα και εφόσον ναυαγήσει η προσπάθειά τους για την άδεια.

Για τον Μ. Κυριακού, λέγεται ότι έχει επαφή με την "General Electric" που της ανήκει ο δορυφόρος "Σείριος", δε φαίνεται όμως να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και κυρίως αν θα προχωρήσει στη συγκρότηση δεύτερου ψηφιακού φορέα συνδρομητικής τηλεόρασης με ή χωρίς τον Σ. Κόκκαλη.Στις δεσμεύσεις του δανείου που έλαβε ο ΑΝΤΕΝΝΑ από τη Citibank (100 εκατ. δολάρια) αναφέρεται - όπως λέγεται - και επένδυση στην ψηφιακή τηλεόραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ