Κυριακή 10 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15Η ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ορκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή...

Από την Κερασίτσα του Νομού Αρκαδίας, γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή και μάρτυρα της υπόθεσης της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη,που δολοφονήθηκε από το κράτος και το παρακράτος, κατ' εντολήν της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων προστατών της ΣΙΑ και του ΝΑΤΟ, στις 22 του Μάη του 1963, ξεκινάει σήμερα το μακρύ "γαϊτανάκι" των φετινών πορειών ειρήνης σε όλη τη χώρα. Οι αγωνιστές της ειρήνης, δίνοντας όρκο στον Γρ. Λαμπράκη, και βάζοντας χρέος στη ζωή να φύγουν οι βάσεις κι οι Αμερικανοί, πορεύονται μέχρι την Τρίπολη.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Συγκεκριμένα, οι Επιτροπές Ειρήνης των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορίνθου, Λουτρακίου - Περαχώρας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" των ίδιων περιοχών, διοργανώνουν σήμερα την 15η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Στις 9.00 πμ Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Κερασίτσας.
  • Στις 10.00 πμ Τρισάγιο στον οικογενειακό τάφο του Γρηγ. Λαμπράκη.
  • Στις 10.30 πμ ξεκινάει η Λαμπρακιάδα '98 (αγώνας δρόμου παμπαίδων) από "Ολυμπιάδα Τεγέας", ΑΛΕΛ - Κερασίτσα.
  • Στις 4.30 μμ χαιρετισμός του προέδρου της Κοινότητας Κερασίτσας στο Μνημείο του Λαμπράκη και κατάθεση στεφάνων από φορείς.
  • Στις 5.00 μμ Εναρξη Πορείας Ειρήνης.
  • Στις 7.45 μμ Αφιξη πορείας στην Πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη και συγκέντρωση, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Μαχαίρας,πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και το συγκρότημά του.
  • Η ΕΕΔΥΕ δρομολογεί πούλμαν για την πορεία της Κερασίτσας. Θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Κάνιγγος σήμερα το πρωί στις 9.00 πμ.
  • Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας δρομολογεί πούλμαν για την πορεία της Κερασίτσας, στις 10.00 πμ από την Ελευθερίου Βενιζέλου 55, στο Λουτράκι.
Αλλες κεντρικές εκδηλώσεις

- Στην Αθήνα η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 17 Μάη, στις 7.30 πμ,από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαϊας διοργανώνει την καθιερωμένη διαδήλωση και πορεία προς την αμερικάνικη βάση του Αραξου την ερχόμενη Κυριακή 17 Μάη στις 4.30 μμ.

- Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Μάη η μεγάλη φιλειρηνική αντιιμπεριαλιστική πορεία από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στο κέντρο της πόλης, στο σημείο που δολοφονήθηκε το Μάη του 1963.

- Στο Ακτιο πραγματοποιείται την Κυριακή 24/5 μεγάλη διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ