Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ο Σταύρος Πολίτης υποψήφιος δήμαρχος

Στη συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης της Νέας Χαλκηδόνας, αναδείχτηκε επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος ο Σταύρος Πολίτης.

Επίσης συζητήθηκε και διατυπώθηκε η διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης, όπου τονίζεται ιδιαίτερα η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, όσον αφορά τα μεγάλα προβλήματα του λαού, που όλο και περισσότερο οξύνονται. Οπως τονίστηκε, πρέπει να παίρνουμε υπόψη, ενόψει των εκλογών και του πολιτικού χαρακτήρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει σ' αυτές, πως έχουμε περικοπή μισθών και συντάξεων, κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" και στα πλαίσια της πολιτικής που υπαγορεύεται στη χώρα μας από την ΕΕ, κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας κλπ.

Στα πλαίσια αυτά, σημειώνεται, πλήττεται και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων, επιβάλλουν πρόσθετη φορολογία, μετατρέπουν τους δήμους σε διαχειριστές και προωθητές της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής.

Η Δημοτική Κίνηση Νέας Χαλκηδόνας καλεί τους δημότες να αγωνιστούν:

Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυξημένες αρμοδιότητες και πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετες φορολογίες. Για δήμο συμπαραστάτη και μπροστάρη στους αγώνες του λαού και όχι υποτελή στη λογική του κέρδους. Για έλεγχο και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο σύστημα εκλογής των αιρετών. Για την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ