Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε...

Στο κατώφλι των τελικών ρυθμίσεων για την τσιμεντοποίηση των 965 στρεμμάτων στο Γουδί, βρίσκονται το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και ο Δήμος Αθηναίων, με τη μεταφορά στο χώρο του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Με την παράδοσή του, δηλαδή, στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και την ανάπτυξη εκεί δραστηριοτήτων, "ξένων" προς τους κατοίκους, όπως συνεδριακό κέντρο, πάρκινγκ, κτιριακές εγκαταστάσεις.

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, για να αρκεστεί σε μετέωρες αποφάσεις ...ενημέρωσης, απλά, του κόσμου. Την ίδια στιγμή, αρνήθηκε ως ..."πυροτέχνημα" την πρόταση της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου" για ενημέρωση και λαϊκή κινητοποίηση, με αίτημα να αποδοθεί το πάρκο στους κατοίκους, ως ενιαίος χώρος πρασίνου. Κάτι που μαρτυρά το φόβο τους να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, επιλέγοντας να"φλερτάρουν" με συμβιβαστικές προτάσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζει η κυβέρνηση ανενόχλητη το έργο της.

Μόνη "παραφωνία" στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσε η "Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου". Ο επικεφαλής της, Ν. Παπακωσταντίνου, τόνισε πως "μοναδική λύση είναι να αγωνιστούμε στο δρόμο της λαϊκής κινητοποίησης, χωρίς φοβίες, ταλαντεύσεις και προσχήματα. Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει παλλαϊκή συγκέντρωση και πορεία μέχρι το ΥΠΕΧΩΔΕ. Η δύναμη του λαού είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη. Αν ξεδιπλωθεί αυτή η δύναμη, θα τσακίσει τα μεγάλα συμφέροντα".

Ομως, τόσο η δήμαρχος Φ. Σακελλαρίδου και η πλειοψηφία, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αρκέστηκαν να μιλήσουν για ομοψυχία και να προτείνουν μετέωρες προτάσεις. Ετσι, οι αποφάσεις του ΔΣ περιορίστηκαν στις προτάσεις που αφορούσαν την αποστολή ενημερωτικού φακέλου προς τους βουλευτές, έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, σύσκεψη με άλλους δημάρχους.

Χαρακτηριστική, όμως, για τις πραγματικές διαθέσεις των Ζωγραφιωτών ήταν η κίνηση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου, η οποία παρευρέθηκε στο ΔΣ και έδωσε ψήφισμα από τη συγκέντρωση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων. Στο ψήφισμα, η Ενωση Γονέων καλεί τον λαό του Ζωγράφου "να αντισταθεί στις επιλογές του ΥΠΕΧΩΔΕ, να διεκδικήσουν το ενιαίο πάρκο πρασίνου στο Γουδί και να φύγουν το στρατόπεδο, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που έγινε τον προηγούμενο μήνα, μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λέων. Αυδής ψήφισε κατά, στην πρόταση - δόλωμα της δημοτικής αρχής για δημιουργία ερασιτεχνικού γηπέδου, το οποίο θα εξυπηρετεί, δήθεν, ερασιτεχνικά σωματεία. Ομως, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, με την ψήφο τους, ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τον Γ. Βαρδινογιάννη για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ