Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ: Δύο ακόμη συμβάσεις δανειοδότησης, συνολικού ύψους 170 εκατ. εκιού, υπέγραψε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ). Η νέα δανειοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικού δανείου ύψους 300 εκατ. εκιού που έχει εγκρίνει η ΕΤΕ για την κατασκευή του έργου του φυσικού αερίου. Τα υπόλοιπα 130 εκατ. εκιού έχουν ήδη καταβληθεί στη ΔΕΠΑ από την ΕΤΕ, το προηγούμενο διάστημα. Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, η μία εκ των δύο νέων δανειοδοτικών συμβάσεων αφορά ποσό 70 εκατ. εκιού και αποτελεί τροποποίηση προηγούμενης συμβάσεως ως προς τους όρους εκταμίευσης του δανείου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Με 100 εκατ. δρχ. χρηματοδότησε το ΚΑΠΕ την ενσωμάτωση στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε εκθεσιακό κέντρο που εγκαινιάστηκε στις 11/5/98 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Κέντρο Δομικών Υλικών "Eurotech" και η χρηματοδότηση από το ΚΑΠΕ εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ενίσχυση του βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτιρίων στη χώρα.

ΗΜΕΡΙΔΑ: Δύο ημερίδες διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Infoworld '98. Η πρώτη με θέμα "Το ηλεκτρονικό Εμπόριο" θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή στις 24 του Μάη. Δύο μέρες αργότερα, στο ίδιο μέρος θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ημερίδα με θέμα "Το ΕΥΡΩ προ των θυρών: Οι αναγκαίες αλλαγές λογισμικού στα προγράμματα των επιχειρήσεων από την εισαγωγή του ΕΥΡΩ την 1.1.1999", θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τρίτη 26 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ