Κυριακή 24 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μικραίνει" η ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ

Η ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ,το ορυχείο λιγνίτη του Βαρβούτη στη Φλώρινα, βρίσκεται σε συρρίκνωση, καθώς ο επιχειρηματίας έχει απλώσει τα "πλοκάμια" του στην Κεντρική Εύβοια, όπου η κυβέρνηση του έκανε χάρισμα τα μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρη και αναμένεται να του δώσει και τα μεταλλεία Παπαστρατή.

Από τους 200 εργαζόμενους που δούλευαν, έχουν απομείνει 80. Πέρυσι ο Βαρβούτης απέλυσε 40 εργαζόμενους, αλλά δε σταμάτησε εκεί. Προσπάθησε να περάσει και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στις αρχές του χρόνου, έβγαλε σε διαθεσιμότητα τους μισούς εργαζόμενους με την προοπτική να απασχολεί τους εργαζόμενους εκ περιτροπής. Τα σχέδια όμως του Βαρβούτη σκοντάφτουν στις αντιδράσεις, όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και όλης της κοινωνίας της Φλώρινας.

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, το Σωματείο Λιγνιτωρύχων - Λατόμων και Υλοτόμων της Φλώρινας, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ, απέκλεισε το ορυχείο για 12 μέρες. Μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Φλώρινας, που έκαναν ίδιας χρονικής διάρκειας αποχή από τα μαθήματα. Τελικά, κάτω από την πίεση όλων των κατοίκων της περιοχής, τα σχέδια του Βαρβούτη για περαιτέρω μείωση του προσωπικού δε φαίνεται να υλοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ