Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Ανανέωση του... αντικομμουνισμού

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασης συνδικαλιστή γιατρού

Συνεχίζει τις προσπάθειες δίωξης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας η διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που απέρριψε την αίτηση ανανέωσης της θητείας του γιατρού Χαράλαμπου Αποστολίδη. Ο γιατρός είναι συνδικαλιστής, πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του νοσοκομείου και γενικός γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κεντρικής Μακεδονίας, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Γιαννιτσών.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα,οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου,συμπεραίνουν ότι πρόκειται για δίωξη αντικομμουνιστικού και αντισυνδικαλιστικού περιεχομένου. Ο γιατρός όλο το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα για την οργάνωση του σωματείου, την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και γενικότερη κοινωνική δραστηριότητα, που ως φαίνεται "ενόχλησε" τη διοίκηση του νοσοκομείου. Μάλιστα, η διοίκηση στο παρελθόν είχε τηρήσει παρόμοια στάση απέναντι σε κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα στο νοσοκομείο. "Η εκτίμηση ότι πρόκειται για συνδικαλιστική - πολιτική δίωξη - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - τεκμηριώνεται και από την απόφαση - καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στις 15.5.1998".

Οι βουλευτές Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου ερωτούν τον υπουργό Κ. Γείτονα τι μέτρα θα πάρει στην κατεύθυνση άρσης της απαράδεκτης αυτής απόφασης σε βάρος του γιατρού Χαρ. Αποστολίδη, καθώς και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Καταγγελία της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ

"Μας γυρίζει σ' άλλες εποχές φίμωσης του συνδικαλισμού και πολιτικής εκδίκησης η πρωτάκουστα αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του ΓΝΝ Γιαννιτσών κ. Αθαν. Σιταρά, που αγνόησε προκλητικά τη θετική εισήγηση των Επιστημονικών Οργάνων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, υλοποιώντας προγενέστερες απειλές του εις βάρος του κ. Αποστολίδη".

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ, η οποία συμφωνεί με την ανακοίνωση των Γιατρών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης ότι η συνδικαλιστική δράση του Προέδρου της Νοσοκομειακής Επιτροπής ήταν "αγκάθι στις προθέσεις του κ. Σιταρά για επιβολή συνδικαλιστικής σιωπής και καλλιέργειας φόβου στο χώρο του νοσοκομείου και σε εύκολο πέρασμα της δικής του πολιτικής". "Εβγαλε, συνεχίζει η ανακοίνωση, από τη μέση τους "ανεπιθύμητους Κυρκο - Φλωράκηδες" με μια απόφαση μνημείο αντιδημοκρατικότητας με την υπογραφή του "σοσιαλιστή εκσυγχρονιστή" κ. Σιταρά και μέχρι πρότινος συνδικαλιστή - προέδρου των καθηγητών του Νομού".

Η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ καλεί το ΔΣ του νοσοκομείου να επανεξετάσει την απόφασή του και να προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας του Χαρ. Αποστολίδη και τάσσεται στο πλευρό των ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών που αγωνίζονται για την εξύψωση του ιατρικού λειτουργήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ