Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με αγώνες θα αναβαθμιστεί η νυχτερινή εκπαίδευση

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι μαθητές, κατά τη διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ Νυχτερινών Σχολείων Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλιάς αλλά και στα σχολεία τους. Ταυτόχρονα, πρόβαλαν τις δικές τους αγωνιστικές θέσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, την ειρήνη, τα ναρκωτικά.

Εκατοντάδες άνθρωποι, που βρίσκονταν την Παρασκευή και το Σάββατο στην παραλία του Λευκού Πύργου, πλησίασαν τους μαθητές και ενημερώθηκαν από αυτούς για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νυχτερινών τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τις κατακτήσεις που πέτυχαν.

Αψηφώντας τη βροχή και δίπλα στα σωματεία, οι μαθητές κάλεσαν τους πολίτες να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα των νυχτερινών σχολείων Θεσσαλονίκης, να παλέψουν μαζί τους, ώστε συντονισμένα να προχωρήσουν σε μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων για μια αναβαθμισμένη νυχτερινή εκπαίδευση.

"Προχωράμε δυναμικά μπροστά. Διεκδικούμε τη δημιουργία νέων νυχτερινών σχολείων σε όλη τη χώρα, την ουσιαστική συμμετοχή στη διοίκηση των σχολείων των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων, την αναλογική αύξηση του ποσοστού σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, την κατάργηση του νόμου 2525/97 που σηματοδοτεί αύξηση των αναγκών για φροντιστήρια, φραγμούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, "λουκέτο" στα νυχτερινά σχολεία και αντικατάστασή τους από τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας", δήλωσε στους συγκεντρωμένους ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του Συντονιστικού των νυχτερινών μαθητών, κλείνοντας τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Νυχτερινών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ