Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκληματική δράση

Μια "βόμβα" έσκασε προχτές στην Αθήνα. Στο Συνέδριο για τα ΜΜΕ, που συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα του Α. Παπανδρέου ΙΣΤΑΜΕ και η οργάνωση Γυναίκες για Αμοιβαία Ασφάλεια, ο Γερμανός δημοσιογράφος Οπερσκάλσκι, εκδότης του περιοδικού "Τοπ Σίκριτ" αποκάλυψε συγκεκριμένα ονόματα πρακτόρων της CIA που δρουν στην Ελλάδα, καλυπτόμενα πίσω από τη διπλωματική ιδιότητα. Πράκτορες της CIA, "ειδικευμένοι στο να προκαλούν αποσταθεροποιήσεις", που δρούσαν εν έτει 1997 στην Ελλάδα. Για παράδειγμα: Ο μίστερ Becker είχε ως αποστολή "να (παρακολουθεί και) καταγράφει ονόματα Ελλήνων συνδικαλιστών και κομμουνιστών" για το φόβο των "κοινωνικών αντιδράσεων". Ο D. Shuler, "ειδικός στο να προκαλεί μειονοτικές και περιφερειακές κρίσεις", μέχρι πριν ένα περίπου χρόνο, κατείχε το βαθμό του β προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Ανθρωπος - "κλειδί", το δεξί χέρι της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, της Μ. Χιουζ, αρμόδιος για πολιτικά θέματα Ελλάδας - ΗΠΑ και για τα ζητήματα της μειονότητας της Δυτ. Θράκης!

Ασφαλώς οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και του κινήματος ειρήνης ποτέ δεν είχαν την αυταπάτη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την ανατροπή στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες θα αποσύρονταν από την κατασκοπευτική, υπονομευτική τους δραστηριότητα σε βάρος των λαών. Οτι η CIA και άλλες κατασκοπευτικές οργανώσεις του ιμπεριαλισμού θα σταματούσαν το "θεάρεστο" έργο τους. Η δράση συνεχίζεται αμείωτη. Ο κ. Μπέκερ "είναι υπεύθυνος για την καταπολέμηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα" και στόχος της αμερικανικής κατασκοπευτικής δραστηριότητας δεν είναι μόνον το ΚΚΕ, το οποίο είναι "καρφί στο μάτι" για τον πρωτοποριακό ρόλο που παίζει στα πλαίσια του λαϊκού κινήματος, αλλά και στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Στόχος τους είναι, ακόμα, οι συνδικαλιστές που παλεύουν στα πλαίσια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για την υπεράσπιση των δικαίων των εργαζομένων. Είναι, επίσης, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, που αποκαλύπτει το ρόλο των ιμπεριαλιστών και αγωνίζεται για ειρήνη και φιλία στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, για μειονότητες - γέφυρες φιλίας.

Οι αποκαλύψεις για το ρόλο της αμερικανικής πρεσβείας και των υπαλλήλων της αναδείχνουν τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, και ιδιαίτερα αυτής του ΠΑΣΟΚ, που, με την πολιτική του ευρωατλαντισμού, της ενεργού συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, επιτρέπει στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές να δρουν σαν επικυρίαρχοι. Να δρουν ασύδοτοι, επεμβαίνοντας ακόμα και στα εσωτερικά της χώρας μας, όπως ανοιχτά, προκλητικά, πράττει ο "ανθύπατος" Μπερνς. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή και αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Ο ίδιος μόνο μπορεί και πρέπει να βάλει φραγμό στην ασύδοτη κατασκοπευτική και κάθε άλλη δραστηριότητα των Αμερικανών, αλλά και να εναντιωθεί στη Συμφωνία Σένγκεν, που λειτουργεί ανάλογα, αναπτύσσοντας την αντιιμπεριαλιστική του δράση μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ομως, όπως έδειξε και η στάση του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Σουλαδάκη, που, ουσιαστικά, προσπάθησε να κλείσει άρον άρον το ζήτημα, και η ένοχη σιωπή, έως τώρα, της κυβέρνησης Σημίτη, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν μπορούν να εφησυχάζουν. Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή επιβάλλουν επαγρύπνηση και εγρήγορση ενάντια στην υπονομευτική δράση των αμερικανικών κατασκοπευτικών υπηρεσιών, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους γενικότερα και για πιθανές εθνικιστικές αναμοχλεύσεις με τα μειονοτικά ζητήματα και ενάντια στο λαϊκό μαζικό κίνημα, που εναντιώνεται στην καταστροφική πολιτική των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ