Παρασκευή 29 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
304 ΠΕΒ
Επικίνδυνη κυβερνητική αδιαφορία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο 304 ΠΕΒ, θίγουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕΝ. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής και τον ερωτούν τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για τη λύση τους.

"Πολλά και οξυμένα, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο 304 ΠΕΒ όπως καταγγέλλει η Ενωση Πολιτικού Προσωπικού, σε επικίνδυνες και βαριές ανθυγιεινές εργασίες ΥΕΘΑ Ν. Μαγνησίας. Συγκεκριμένα:

- Το νερό είναι ακατάλληλο.

- Από 1.100 εργαζόμενους, έμειναν 480. Το κενό βέβαια καλύπτεται από τους 5ετούς θητείας, αλλά είναι ανειδίκευτοι και στοιχίζουν επιπλέον από έναν ειδικευμένο υπάλληλο με 20ετή υπηρεσία.

- Το προεδρείο του παραπάνω σωματείου τιμωρείται κατ' επανάληψη για δήθεν άρνηση εργασίας. Μάλιστα από κεκτημένη ταχύτητα τιμωρούν ως άρνηση εργασίας και ημέρες αργιών.

- Δεν τηρείται η υποχρεωτική ιατρική εξέταση των εργαζομένων.

- Τεράστιες ποσότητες αποβλήτων (καδμίου και χρωμίου) βρίσκονται σε βαρέλια, μερικά εκ των οποίων καταστρέφονται και διοχετεύεται το περιεχόμενό τους στον υπόγειο ορίζοντα.

- Τέλος, οι πιστώσεις για τη συντήρηση των μηχανημάτων είναι μηδαμινές με αποτέλεσμα εξαρτήματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα παραγωγής, να δίνονται έξω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ