Σάββατο 6 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέριμνα με ... λουκέτο!

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα για την κατάργηση 21 Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας

Τη χωρίς όρια λογική σύνθλιψης των υπαρχουσών δομών της Πρόνοιας αποκαλύπτει, με Επίκαιρη Ερώτησή του για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.

"Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αναφέρει ο Αχ. Κανταρτζής, το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των περικοπών στον τομέα της Πρόνοιας, έχει έτοιμο προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο καταργείται το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Λάρισας. Καταργούνται, επίσης, και αρκετά από τα 21 Κέντρα Παιδικής Μέριμνας που υπάρχουν σ' όλη την Ελλάδα. Το κλείσιμο των Κέντρων αυτών θα οδηγήσει σε μείωση της προσφερόμενης κοινωνικής πρόνοιας σε παιδιά που την έχουν ανάγκη, η μεταφορά των ήδη φιλοξενούμενων παιδιών σε άλλα Κέντρα θα τα απομακρύνει από το συγγενικό περιβάλλον, θα βάλει σε αμφισβήτηση τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτά. Ειδικότερα, η απομάκρυνση των παιδιών από τη Λάρισα θα δυσκολέψει την κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών και την επαγγελματική τους αποκατάσταση".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής ερωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα:

  • Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας της Λάρισας και τα υπόλοιπα Κέντρα της χώρας;
  • Θα επιμείνει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες επιλογές, που στρέφονται κατά της οφειλόμενης από το κράτος προστασίας και στήριξης εκατοντάδων παιδιών που την έχουν ανάγκη;
  • Θα υπάρξουν και ποιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους των Κέντρων αυτών; Αντιδράσεις
για το νομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που εκθεμελιώνει το υπάρχον δημόσιο σύστημα Πρόνοιας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου και Συνδικαλιστές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, γιατί οδηγεί στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα της Πρόνοιας. Το κείμενο διαμαρτυρίας το Συνδικάτο και οι συνδικαλιστές το απέστειλαν προς την κυβέρνηση, τους βουλευτές του Νομού Ηλείας, τον νομάρχη Ηλείας και τον δήμαρχο Πύργου. Το συνδικάτο ζητεί την αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος, που θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον ελληνικό λαό με βάση τις αυξημένες ανάγκες.

Επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο γίνεται εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τις κρατικές επιχορηγήσεις, φορτώνοντας μεγάλο οικονομικό βάρος στους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, προστίθενται χαρακτηριστικά επαγγέλματος στον εθελοντισμό, συστήνεται ΑΕ για την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ιδρυμάτων Προνοίας και επιχειρείται ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

"Η παροχή υπηρεσιών Προνοίας είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ισότιμα σε όλους. Γι' αυτό το λόγο η χρηματοδότηση της κοινωνικής Πρόνοιας πρέπει να γίνεται από το κράτος", τονίζεται στην επιστολή.

Το συνδικάτο καλεί τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου, "που στόχο έχει τη διάλυση της Πρόνοιας, που τόσο ανάγκη έχουν οι ανήμποροι συνάνθρωποί μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα για τους Παιδικούς Σταθμούς (2011-06-10 00:00:00.0)
Πλαίσιο πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες (2007-04-29 00:00:00.0)
Εντονη ανησυχία για το σχέδιο διάλυσης (2002-08-06 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΟΓΕ για την πρόνοια (1998-06-26 00:00:00.0)
Καταργούνται Κέντρα Παιδικής Μέριμνας (1998-06-12 00:00:00.0)
Στο "εκσυγχρονιστικό" στόχαστρο η δωρεάν προσχολική αγωγή (1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ