Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυθαίρετες εκτιμήσεις

Η ομάδα των ευρωβουλευτών "Για μια ευρωπαϊκή ενωτική Αριστερά - Πράσινη Αριστερά Βορείων χωρών", στην οποία μετέχουν και οι Ελληνες κομμουνιστές ευρωβουλευτές, συνέρχεται τακτικά, ανά 6μηνο και όποτε, βέβαια, χρειάζεται και έκτακτα. Ισως, δε γνωρίζουν το γεγονός αυτό ορισμένοι δημοσιογράφοι της Κέρκυρας κι επειδή τις μέρες αυτές η Ευρωομάδα πραγματοποιεί - μετά από πρόταση του ΚΚΕ - την τακτική της σύνοδο στο ωραίο νησί των Φαιάκων, γράφουν και λένε διάφορα, περί καλής και αρμονικής συνεργασίας του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως δεν έχει αλλάξει τίποτε στις σχέσεις των δύο κομμάτων, όπως δεν έχουν αλλάξει και οι θέσεις τους, για τα διάφορα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της ΕΕ. Για παράδειγμα, το ΚΚΕ ήταν και είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ενώ ο ΣΥΝ την υπερψήφισε στη Βουλή. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει με συνέπεια τη λογική του "μονόδρομου" της ΟΝΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές, που εκπορεύονται απ' αυτή, οικοδομώντας τις προϋποθέσεις του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, ενώ ο ΣΥΝ προωθεί τη λεγόμενη κεντροαριστερή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και ονειρεύεται (εκτός από τη συμμετοχή στην κυβερνητική εξουσία) μια μονόπλευρη λιτότητα, με... ανθρώπινο πρόσωπο.

Μπορεί, βέβαια, οι αυθαίρετες εκτιμήσεις, περί καλών και αρμονικών σχέσεων, να εξυπηρετούν και κάποιες σκοπιμότητες. Φανταζόμαστε, όμως, ότι τους Κερκυραίους - όπως και τον ελληνικό λαό γενικότερα - τους ενδιαφέρουν τα θέματα που θα συζητήσει η Σύνοδος και οι πολιτικές προτάσεις που θα κατατεθούν. Στα ζητήματα αυτά επόμενα, ας εξαντλήσουν τις ικανότητές τους οι συνάδελφοι της Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ