Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς έλεγχο η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων

Ανεξέλεγκτα λειτουργούν στην Ελλάδα οι εταιρίες που διαθέτουν βάσεις ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αφού δε λειτουργεί η αρμόδια δημόσια αρχή, η οποία προβλέπεται, με βάση τη νομοθεσία, να ελέγχει και να χορηγεί τις σχετικές άδειες. Αυτό προκύπτει από τη γραπτή απάντηση που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα και Μπάμπη Αγγουράκη,ενώ παράλληλα δεν προσήλθε χτες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, προκειμένου να δώσει απάντηση για το θέμα αυτό.

Η απουσία του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, παρά τη δικαιολογία που μετέφερε το προεδρείο, σχετικά με συνάντηση του Ε. Γιαννόπουλου με τον ομόλογό του Ρουμάνο υπουργό, αφού, όπως επισήμανε ο Στρατής Κόρακας, το πρωί ο υπουργός βρισκόταν στη Βουλή, προκειμένου να ψηφίσει σε ονομαστική ψηφοφορία. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εφ' όσον δε λειτουργεί η αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στη γραπτή απάντηση του Ε. Γιαννόπουλου για το θέμα αναφέρονται 10 εταιρίες που έχουν κάνει αίτηση συγκέντρωσης προσωπικών δεδομένων, χωρίς να έχουν πάρει τη σχετική άδεια, εφ' όσον η αρμόδια αρχή δε λειτουργεί, "λόγω ανυπαρξίας προσωπικού". Ομως, οι εταιρίες αυτές και οι φορείς λειτουργούν χωρίς επίσημη άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ