Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας

Τις τραγικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις τουρισμού - επισιτισμού της Ικαρίας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας και Φούρνων,υπογραμμίζοντας και τις ευθύνες των αρμοδίων, που δεν έκαναν τίποτα, αν και τα προβλήματά τους είχαν γνωστοποιηθεί από την προηγούμενη τουριστική περίοδο.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι τα προβλήματα επιδεινώνονται από τη συνεχή και αυξανόμενη αυθαιρεσία των εργοδοτών και από την ανυπαρξία ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στον κλάδο. Κάποια απ' αυτά τα προβλήματα είναι η μεγάλη καθυστέρηση της μισθοδοσίας, μεγάλη καθυστέρηση της αναγγελίας προσλήψεως στο ΙΚΑ, άρνηση επαναπρόσληψης εποχιακά εργαζομένων, ενώ, όπως τονίζεται, θραύση αναμένεται να κάνει φέτος η πρόσληψη ωρομίσθιων απασχολούμενων.

Το Σωματείο ζητάει από την Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιηθούν άμεσα έλεγχοι, ωστόσο επισημαίνει ότι "γνωρίζοντας την απαράδεκτη κατάσταση της υπηρεσίας, ζητάμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου και τον νομάρχη την επάνδρωσή της με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και την επανασύσταση της επιτροπής ελέγχου (αποτελούνταν από εκπροσώπους εργαζομένων, του ΙΚΑ κ.ά. αλλά σταμάτησε τους ελέγχους, αφού το ΙΚΑ δήλωσε αδυναμία συνέχισής τους (λόγω φόρτου εργασίας) και περιοδείας της στο νησί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ