Τετάρτη 17 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλείνουν από αύριο τα λιμάνια

Απεργία αύριο και σε ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και Λαχαναγορά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Αύριο, Πέμπτη, ξεκινάει η εξαήμερη απεργία των υπαλλήλων στα λιμάνια της χώρας και των λιμενεργατών του Πειραιά. Για αύριο εξάλλου, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς που οδηγούνται σε ιδιωτικοποίηση (ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ΟΚΑΝΑ - λαχαναγορά) και οργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και στους άλλους οργανισμούς αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση.

Σε ένταση και κορύφωση του αγώνα σε συντονισμό και με άλλους εργαζόμενους μέχρι την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης, καλεί η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" και η "Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών".

Να συμμετέχουν σύσσωμοι στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους συνταξιούχους ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων.Ο σύνδεσμος καλεί σε αγώνα κατά της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά του ξεπουλήματος της χώρας στις πολυεθνικές του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ, συνθήκες θεσμοποίησης της κυριαρχίας των πολυεθνικών και κατάργησης της κυριαρχίας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών - Αρχιεργατών ΟΛΠ τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν και να αγωνιστούν, αφού πρόκειται για τη δουλιά τους. "Εμείς - υπογραμμίζεται - συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας, κλείνοντας το εμπορικό, αλλά και το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και καλούμε όλους τους υπεύθυνους της δημιουργίας του αδιεξόδου να αναλογιστούν έστω και την τελευταία στιγμή την κοινωνική και οικονομική απαξίωση που προδιαγράφεται για το πρώτο λιμάνι της χώρας".

  • Μια μέρα πριν την έναρξη της εξαήμερης απεργίας, άρχισαν τα σενάρια περί ...εκκλήσεων για "διάλογο" της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής", ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης Δ. Γιαννόπουλος απευθύνει πρόσκληση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για διάλογο και ισχυρίζεται ότι είναι αφελές οι εργαζόμενοι να προσπαθούν να μεταβάλλουν μια κυβερνητική επιλογή, ενώ θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει ποια θα είναι η θέση τους εντός του νέου καθεστώτος...
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απειλές και εξώδικα από τον ΟΛΠ ΑΕ (2008-07-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-11-21 00:00:00.0)
Αγώνας τώρα! (2000-02-03 00:00:00.0)
Στους εφοπλιστές τα λιμάνια (1998-06-28 00:00:00.0)
"Νέκρωσαν" από χτες τα λιμάνια (1998-06-19 00:00:00.0)
"Νεκρώνουν" από την Πέμπτη τα λιμάνια (1998-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ