Πέμπτη 18 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΕΙΑ
Μαγική βραδιά

Μια βραδιά ανάλογη με αυτές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που έγινε πριν από ένα χρόνο περίπου στη χώρα μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 40.000 θεατές που βρέθηκαν χθες στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν το διεθνές μίτινγκ που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος με την επωνυμία "Τσικλητήρεια 98".

Η βραδιά τα είχε όλα. Μεγάλες επιδόσεις, εκπλήξεις, δυνατές συγκινήσεις...

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να κυλήσουν διαφορετικά, αφού στους αγώνες μετείχαν πολλά σπουδαία ονόματα στο χώρο του στίβου, με τον Ατο Μπόλτον να κλέβει την παράσταση στα σπριντ αφού με 9.86 ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στα 100μ που ανήκε στον ίδιο.

Και οι Ελληνες αθλητές όμως που συμμετείχαν δεν πήγαν πίσω, αφού οι περισσότεροι από αυτούς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση ενόψει μάλιστα και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Η Κατερίνα Θάνου στις γυναίκες και οι Κεντέρης, Παπακώστας, Κοκκότης Αλεξόπουλος ήταν τα ονόματα που ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς.

Η Θάνου πρώτευσε στα 100μ με χρόνο 11.11 αφού πραγματοποίησε μια εκπληκτική κούρσα αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσίδα Πριβάλοβα με 11.13. Την πρώτη θέση πήρε και η Βόγγολη στη δισκοβολία με 64.29.

Στους άνδρες και συγκεκριμένα στο ύψος ο Λάμπρος Παπακώστας και ο Δημήτρης Κοκκότης πέταξαν στα ουράνια και έφθασαν στο 2.30 αλλά ωστόσο την πρώτη θέση πήρε ο Τόπιτς αφού χρειάστηκε μπαράζ για να επικρατήσει του Παπακώστα πηδώντας τελικά 2.32.

Στα 400μ ο Κώστας Κεντέρης ήταν δεύτερος με 45.74 που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την χώρα μας.

Σπουδαία εμφάνιση όμως πραγματοποίησε και ο Αλεξόπουλος στην πρώτη τελική σειρά των 100μ όπου με 10.16 κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 10.25. Αντίθετα δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις η Νίκη Ξάνθου στο μήκος αφού αν και πραγματοποίησε πολύ καλό άλμα στα 6.80 έμεινε τελικά στην τέταρτη θέση. Στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη ήταν 3η με 14.44.

Οι διεθνείς συμμετοχές

Εκτος του Μπόλτον από τις διεθνείς συμμετοχές ξεχώρισε ακόμη ο Γάλλος Ζαν Γκαλφιόν στο επί κοντώ όπου σημείωσε επίδοση 5.97 και κατάφερε να κερδίσει τα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα και ο Ρώσος Μαξίμ Ταράσοφ.

Στον ακοντισμό ο Γερμανός Μπόρις Χένρι ελλείψει και του δικού μας Κώστα Γκατσιούδη δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει άνετα με επίδοση 87.49.

Στις γυναίκες ξεχώρισε η Ιταλίδα Φιόνα Μέι στο μήκος που πρώτευσε με άλμα 7.03 που αποτελεί την 2η καλύτερη φετινή επίδοση.

Μπ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ