Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Βίοι παράλληλοι

Οι τραυματισμοί προβληματίζουν τον Φογκς και η συμπεριφορά ορισμένων παικτών τον Σάντρατς

Το παιχνίδι που εκτός απροόπτου θα κρίνει την πρώτη θέση του 6ο ομίλου διεξάγεται σήμερα το απόγευμα, οπότε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανία αντιμετωπίζει τη Γιουγκοσλαβία (3.30μμ - ΕΤ 1).

Και οι δυο αντίπαλοι έχουν από μια νίκη και έτσι όποιος πάρει τους τρεις βαθμούς σήμερα θα εξασφαλίσει όχι μόνο το εισιτήριο για την επόμενη φάση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, αφού ΗΠΑ και Ιράν δε δείχνουν ικανοί να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Στην τάξεις της Γερμανίας υπάρχει αρκετή δόση ανησυχίας, όχι μόνο για τον αγώνα αλλά και το τι θα γίνει τελικά με τους τραυματισμούς των παικτών, αφού όλη την εβδομάδα η ομάδα των "Πάντσερ" θύμιζε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Τόμας Χέσλερ και Γιενς Γιέρεμις θα δώσουν κανονικά το "παρών" στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της συμμετοχής του Γιούργκεν Κόλερ.

"Είναι περισσότερο μαζί με τους γιατρούς παρά με το προπονητικό τιμ" δήλωσε αναφερόμενος στο Κόλερ ο προπονητής της Γερμανίας Μπέρτι Φογκς, που παράλληλα έκανε λόγο για πρωτοφανή ατυχία που "χτύπησε" την ομάδα του.

"Δε λέω ότι δεν έχουμε αντικαταστάτες, αφού θεωρώ ότι και οι 22 παίκτες είναι ισάξιοι. Ομως και οι τρεις είναι απαραίτητοι σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι με μια τόσο δυνατή αντίπαλο όπως η Γιουγκοσλαβία" κατέληξε ο Φογκς.

Πάντως, το σημερινό παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία και για τον 37χρονο Λόταρ Ματέους, που αφού όπως δήλωσε και ο Φογκς θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα στον αγώνα και έτσι θα καταρρίψει το ρεκόρ των 21 συμμετοχών σε αγώνες τελικής φάσης που κατέχει σήμερα μαζί με τον Μαραντόνα και τον Ζμούντα.

Σκληρή άμυνα, ισχυρό κέντρο και γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πλάνα Σλόμπονταν Σάντρατς προκειμένου η ομάδα του να φθάσει στην πολυπόθητη νίκη.

Στην ομάδα το κλίμα θεωρείται ιδανικό, παρά τις όποιες φήμες υπήρχαν μέσα στη βδομάδα για προβλήματα με συμπεριφορές ορισμένων παικτών με πρωτεργάτη τον Ντέγιαν Σαβίσεβιτς.

"Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Η ομάδα είναι δεμένη και όλα αυτά που ακούγονται δεν ισχύουν", δήλωσε προχθές ο διεθνής παίκτης ξεκαθαρίζοντας κατά κάποιο τρόπο το τοπίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ