Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΛΕ
Απόψεις ενός θρύλου

Μια από τις σημαντικότερες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Πελέ, συμπλήρωσε πριν από λίγες μέρες σαράντα χρόνια από τότε που ξεκίνησε μια διεθνή καριέρα, η οποία τον ανέδειξε στον πιο λαοφιλή παίχτη στην ιστορία του αθλήματος. Μ' αφορμή αυτή την επέτειο μίλησε για πολλά και πολλούς. Πρώτα φυσικά για το Μουντιάλ: "Ευτυχώς, ακόμη υπάρχουν ομάδες που παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Είδαμε πολλά γκολ, που χαροποίησαν ιδιαίτερα τους φιλάθλους. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να δει γκολ και εκπλήξεις".

Αναφορικά με τους χούλιγκανς ο Πελέ είπε: "Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά των ανθρώπων εκείνων, που έρχονται στους αγώνες για να δημιουργήσουν φασαρίες, να τσακωθούν, να ανοίξουν πόλεμο. Η Αστυνομία πρέπει να δρα γρήγορα και να τους στέλνει στη φυλακή κάνοντάς τους παράδειγμα προς αποφυγή για όσους έχουν τους ίδιους σκοπούς".

Διαφώνησε με τους παίχτες που "πηδούν από σωματείο σε σωματείο για μερικά δολάρια", αλλά και κάποιους προπονητές: "Δεν αντέχω να βλέπω τεχνικούς να "θάβουν" μερικά νέα ταλέντα πριν ακόμα λάμψουν, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νίκη κι όχι το καλό θέαμα, αυτό που μπορεί να προσφέρουν οι φιλόδοξοι νεαροί".

Οταν ο Πελέ, σε ηλικία 17 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Παίχτης των 1.000 γκολ, στα τέλη της δεκαετίας του '70 και αφού είχε απομακρυνθεί από τα γήπεδα, έγινε επιχειρηματίας και αργότερα πολιτικός. Τώρα, ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας και επίσημος σχολιαστής του Μουντιάλ της Γαλλίας, νιώθει πολύ όμορφα όταν σκέφτεται ότι "έκλεισε" 40 χρόνια ιστορίας στα γήπεδα και χαριτολογώντας δηλώνει: "Δε δείχνω, όμως, 57 χρόνων. Ετσι δεν είναι;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ