Κυριακή 21 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΠΑ - ΙΡΑΝ
Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι...

Από την πρώτη στιγμή που τον περασμένο Δεκέμβριο η κληρωτίδα της ΦΙΦΑ έφερε αντιπάλους στον ίδιο όμιλο τις ΗΠΑ με το Ιράν το θέμα δε θα μπορούσε να μείνει μόνο στο αγωνιστικό μέρος.

Και το ποτήρι ξεχείλισε στις αρχές της βδομάδας, όταν η γαλλική τηλεόραση πρόβαλε μια ταινία σχετική με το Ιράν, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας και μάλιστα ακούστηκε και το ενδεχόμενο αποχώρησης.

"Το φιλμ αποτελεί προσβολή για κάθε Ιρανό. Οι Γάλλοι φαίνεται ότι θέλουν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς, αφού όλα αυτά μας αναστάτωσαν" επισήμανε σε δηλώσεις ο επιθετικός της ομάδας Αζίζι.

Στον αγωνιστικό τομέα οι Πέρσες, παρά την ήττα τους από τη Γιουγκοσλαβία, έδειξαν ότι διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος αντίπαλος μπορεί να θεωρηθεί.

Και σήμερα κατά κύριο λόγο θα στηριχτούν στις ξαφνικές αντεπιθέσεις όπως και στο παιχνίδι με τη Γιουγκοσλαβία, αλλά όλοι στις τάξεις της ομάδας εύχονται να έχουν περισσότερη τύχη στην τελική προσπάθεια.

Στην άλλη πλευρά οι Αμερικανοί παρουσιάστηκαν ενοχλημένοι από τις δηλώσεις των Ιρανών και τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε ο αγώνας.

"Δε μας ενδιαφέρει τι λένε οι αντίπαλοί μας", δήλωσε για το θέμα ο έμπειρος αμυντικός Τόμας Ντούλεϊ, που κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Αζίζι που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση του Ιράν.

Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των Αμερικανών δίνει στην ομάδα το πλεονέκτημα της ταχύτητας, κάτι που όπως έδειξαν στο παιχνίδι με τη Γερμανία ξέρουν να το εκμεταλλεύονται. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και σήμερα στις 10.00μμ (ΕΤ 1) στο στάδιο Ζερλάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ